3 Trucuri importante despre ghivece pe care ar trebui să le știi și tu

3 Trucuri importante despre ghivece pe care ar trebui să le știi și tu

Ghivecele sunt acele suporturi în care ținem plantele, iar dimensiunea și tipul acestor vase pot face diferența. Am pregătit pentru tine câteva trucuri importante pe care trebuie să le știi și tu despre ghivece.


Există plante care doar supraviețuiesc și plante care cresc foarte bine. Din acest punct de vedere, ghivecele trebuie să fie suficient de mari pentru ca rădăcinile să crească bine, dar și să conțină compost corespunzător. Este important ca ghiveciul tău să fie și un rezervor de apă și nutrienți.

Este important să protejezi rădăcinile de temperaturile extreme

Atunci când vine vorba de ghivecele tale, vasele ce au pereții mai groși fabricați din lemn sau din plastic în strat dublu sunt cele mai bune. Ele mențin rădăcinile izolate de temperaturile extreme.

Pentru protecție suplimentară, poți căptuși interiorul vasului cu o folie de polietilenă cu bule de aer, dar nu astupa găurile de drenaj. Acestea sunt importante pentru a oferi plantelor un drenaj corespunzător.


Alegerea ghivecelor pentru plante pe termen lung

Vasele pentru plantele ca arborii mici sau tufele, plante ce vor trebui mutate în vase mai mari sau în grădină peste câțiva ani, trebuie alese cu foarte mare grijă. Folosește ghivece cu laturi verticale sau înclinate spre exterior.

Este important să nu folosești niciodată ghivece ca niște butoaie, fiindcă dintr-un asemenea vas este imposibil de scos o plantă bine stabilizată fără să spargi vasul.

Un ghiveci ce are laturile drepte sau înclinate spre exterior te va ajuta foarte mult atunci când vine vorba de transplantare.


Îngrijirea ghivecelor din lemn

Majoritatea vopselelor pentru tratarea lemnului în grădini se pot folosi și pe vasele din lemn. Acestea nu doar că adaugă culoare sau ascund petele sau defectele, dar ele și îngrijesc materialul. Asigură-te că vopseaua s-a uscat complet înainte de a începe să plantezi în aceste ghivece.

Grădinăritul în ghivece, o activitate perfectă pentru orice anotimp

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI