Grădinăritul în ghivece, o activitate perfectă pentru orice anotimp

Grădinăritul în ghivece, o activitate perfectă pentru orice anotimp

Grădinăritul în ghivece: Pasionații de grădinărit se vor bucura să afle că pot crește plante aromatice sau legume și fructe în orice spațiu unde pot fi ținute ghivece, vase suspendate și alte recipiente cu plante.


Foarte mulți oameni au început să aleagă stilul de viață urban, iar în acest sens casele și grădinile au devenit din ce în ce mai mici. Indiferent dacă locuiești la apartament sau la curte, în orice spațiu unde pot fi ținute ghivece se pot planta o mulțime de flori, plante aromatice, fructe sau legume.

De ce trebuie să ții cont atunci când optezi pentru grădinăritul în ghivece

  • Pentru a reduce pierderea de umezeală, este bine să etanșezi vasele poroase. O altă opțiune este să cumperi vase ceramice smălțuite. Acestea nu sunt la fel de poroase precum cimentul, teracota sau piatra netratate.

 

  • Dacă plănuiești să muți ghivecele des, optează pentru ghivece din fibră de sticlă sau plastic. Sunt ușoare și le vei găsi în magazine într-o mulțime de forme și culori diferite.

 

  • Așează ghivecele pe farfurioare în care să se adune excesul de apă pentru ca aceasta să nu picure pe jos. În acest fel, vei asigura condiții de igienă, iar planta ta își va lua apa din farfurioare atunci când are nevoie. Mai mult decât atât, asigură-te că rădăcinile au timp să se usuce între două udări.

 

  • Pentru a ridica vasele astfel încât să ai acces la ele mai ușor, folosește suportul care se pot muta. Poți opta și pentru suportul pe roți. Asigură-te totuși că sunt foarte bine fixate și nu le va deplasa vântul.

 

  • Ghivecele mari și grele sunt alegerea cea mai potrivită în zonele ce sunt expuse vânturilor puternice. Este foarte bine să protejezi balcoanele deschise sau terasele de bloc de vântul puternic astfel încât acesta să nu dărâme ghivecele. Este important să ții cont și de proporții deoarece un vas mare va face ca un balcon micuț să pară și mai îngust.

Iasomia, delicata emblemă florală a multor țări, renumită pentru parfumul ei încântător

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI