4 Moduri diferite prin care poți introduce lemnul în design-ul casei tale
Cum transpunem lemnul în design-ul casei?
Lemnul este un material versatil, un material din natură care va fi mereu mai primitor și mai elegant decât alte materiale. Acesta poate fi transpus în designul interior deoarece oferă flexibilitate în orice tip de decor.
Indiferent că vorbim despre o casă construită complet din lemn sau despre o locuință amenajată în diferite stiluri, acest material își găsește locul cu ușurință în orice casă.
Lemnul este un material îndrăgit de multe persoane, un material flexibil și are un stil aparte, oferind personalitate oricărei încăperi. În articolul de astăzi îți prezentăm câteva modalități diferite de a introduce lemnul în design-ul casei noastre.
Lemnul transpus în design-ul rustic
În design-ul rustic lemnul este un element esențial și reprezentativ, un material ce caracterizează cu adevărat acest decor.
O astfel de șipcă lemn poate fi materialul transformat într-o mulțime de ornamente ideale pentru design-ul rustic.
Fie că vrei să creezi chiar tu ornamentele sau că vrei să le achiziționezi gata făcute, lemnul este un material care adaugă autenticitate și îți oferă o atmosferă intimă, extrem de plăcută.
Lemnul transpus în decorul interior
În decorul interior al casei poți folosi pereți despărțitori din lemn. Un astfel de riflaj este extrem de elegant pentru casa ta, putând fi poziționat atât în living room, dar și într-o încăpere precum este bucătăria.
Dacă vrei să te bucuri de o încăpere cu adevărat frumoasă, echilibrată din punct de vedere al design-ului, în schema decorului poți adăuga și piatra naturală.
În perete decorat cu piatra naturală își găsește locul cu ușurință în bucătăria ta, combinat cu mobilier minimalist, modern, dar și cu
Inspirație provenită design-ul scandinav
Țările nordice au acel design hygge din care ne putem inspira. Stilul scandinav este reprezentat de simplitate, minimalist, dar și funcționalitate. Căldura căminului este oferită de elementele de decor pe care le observăm în aceste spații interioare, elemente care sunt realizate din lemn.
Elementele cheie ce caracterizează lemn de fag sau mesteacăn nefinisat. Acest lucru se aplică atunci când vine vorba de mobilier, mobilier ce conține linii drepte, ușor curbate.
Lemnul ca parte din design-ul tradițional
Și în designul tradițional poți introduce cu ușurință lemnul de cireș, dar și mahonul sau arțarul. În aceste cazuri, lemnul este combinat cu elemente arhitecturale elegante, mărețe, elaborate.
Mobila tradițională este și lăcuită pentru că acest aspect inspiră și mai multă eleganță. În designul tradițional vom găsi și antichități delicate, antichități care pot să conțină și inserții de lemn.
sursa foto: Pinterest