Idei fantastice de bucătării exterioare cu spațiu de recreere

Idei fantastice de bucătării exterioare cu spațiu de recreere

O bucătărie exterioară ce are și spațiu de recreere este o idee fantastică, mai ales pentru zilele călduroase de vară. Aici poți găti, însă te poți bucura și de compania familiei sau a prietenilor, fără să fii nevoit să te muți într-un alt spațiu.


Bucătăriile exterioare cu spațiu de recreere sunt o tendință în creștere în design-ul și amenajarea grădinilor și curților.

Aceste spații combina bucătăria în aer liber cu zone de relaxare și divertisment, creând astfel un loc perfect pentru petrecerea timpului cu familia și prietenii în aer liber. Dacă ești în căutarea unor idei fantastice pentru a îți crea propria bucătărie exterioară cu spațiu de recreere, îți prezentăm câteva sugestii interesante.

1. Bucătăria în aer liber cu bar

Un mod minunat de a adăuga un element social la bucătăria exterioară este prin adăugarea unui bar. Construiește un bar încorporat cu blat din piatră sau lemn rezistent la intemperii, cu scaune înalte pentru a permite oaspeților să stea confortabil.


Aici poți pregăti băuturile preferate ale invitaților și poți socializa în timp ce savurezi cocktail-uri răcoroase sau băuturi răcoritoare.

2. Zonă de luat masa în aer liber

O idee excelentă pentru o bucătărie exterioară este adăugarea unei zone de luat masa în aer liber. Poți opta pentru o masă mare din lemn sau metal rezistent la intemperii, înconjurată de scaune confortabile.

Decorează masa cu flori proaspete sau aranjamente de lumânări pentru a crea o atmosferă plăcută și intimă. Astfel, vei putea savura mese delicioase în aer liber alături de cei dragi.


3. Grătarul ca punct focal

Un grătar poate fi un element esențial al oricărei bucătării exterioare. Poate deveni chiar punctul central al spațiului de recreere.

Optează pentru un grătar de calitate și construiește în jurul său un spațiu de lucru confortabil și funcțional.

Adaugă un blat de lucru din piatră sau marmură pentru a îți ușura activitățile culinare. Asigură-te că ai suficient spațiu de depozitare pentru ustensile și accesorii.


4. Zonă de lounge

În afară de bucătărie, adaugă o zonă de lounge confortabilă în spațiul de recreere.

Poți alege canapele, fotolii și mese joase pentru a crea un colț de relaxare perfect. Adăugă perne moi și plăpumițe pentru a crea o atmosferă primitoare și confortabilă. Aici, oaspeții pot socializa, citi sau pur și simplu se pot relaxa și bucura de aerul proaspăt.

5. Iuminat ambiental

Iluminatul adecvat este esențial pentru a crea o atmosferă plăcută și pentru a extinde timpul petrecut în bucătăria exterioară.

Optează pentru iluminat ambiental, cum ar fi lămpi suspendate, felinare sau lămpi solare pentru a crea un aspect cald și primitor în timpul serilor târzii. Iluminarea corectă poate transforma complet spațiul și poate adăuga un farmec aparte.

6. Zonă de divertisment

Pentru a completa bucătăria exterioară cu spațiu de recreere, poți adăuga și o zonă de divertisment. Poți amplasa un televizor rezistent la intemperii, un sistem audio sau chiar un proiector pentru a viziona filme în aer liber.

Terasă superbă amenajată ca o oază de relaxare de vis

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI