Cum să amenajezi o mică zonă de dining în casa ta

Cum să amenajezi o mică zonă de dining în casa ta

O mică zonă de dining în casa ta poate deveni un colț confortabil unde poți savura mese gustoase alături de familie și prieteni.


Indiferent dacă spațiul este limitat, există întotdeauna modalități de a transforma chiar și cel mai mic colțișor într-o oază gastronomică atrăgătoare și funcțională.

Alege mobilierul potrivit

Optează pentru mobilier adaptabil și compact. Mesele extensibile sau rabatabile sunt ideale pentru a economisi spațiu atunci când nu sunt folosite.

De asemenea, scaunele pliabile sau cu spătaruri care se pot potrivi sub masă atunci când nu sunt folosite sunt o opțiune excelentă. Astfel, vei maximiza spațiul disponibil.


Exploatează lumina naturală

Dacă este posibil, plasează zona de dining în apropierea unei ferestre. Astfel, vei beneficia de lumină naturală. Acest lucru va face ca spațiul să pară mai mare și mai luminos și va crea o atmosferă plăcută pentru mese.

Alege culori deschise și luminoase pentru o zonă de dining superbă

Culorile deschise și luminoase, precum alb, crem, sau nuanțe pastelate, pot face o mică zonă să pară mai spațioasă și mai aerisită.

De asemenea, folosirea unor accesorii poate adăuga un strop de personalitate spațiului.


Optează pentru mobilier multifuncțional

În cazul în care spațiul este extrem de limitat, poți opta pentru mobilier multifuncțional.

De exemplu, o bancă sau un bufet cu spațiu de depozitare integrat poate oferi atât locuri suplimentare pentru așezarea oaspeților, cât și spațiu pentru depozitare a veselei sau a altor obiecte.

Adaugă accente decorative

Pentru a conferi personalitate și căldură zonei de dining, adaugă accente decorative. Alege obiecte precum tablouri sau oglinzi, plante de interior sau lumânări parfumate. Aceste elemente pot adăuga un farmec aparte și pot crea o atmosferă primitoare.


Folosește oglinzi pentru a crea iluzia de spațiu

Plasarea unei oglinzi pe peretele opus al ferestrei poate crea iluzia de adâncime și poate face ca spațiul să pară mai mare și mai luminos.

Alege mobilierul în funcție de forma și dimensiunea camerei

În funcție de forma și dimensiunea camerei în care se află zona de dining, alege mobilier care se potrivește spațiului disponibil. De exemplu, într-o cameră lungă și îngustă, o masă ovală sau rotundă poate fi o alegere mai potrivită decât una dreptunghiulară.

Păstrează ordinea și curățenia

Pentru a păstra aspectul ordonat și organizat al zonei de dining, asigură-te că păstrezi curățenia și ordinea în permanență. Depozitează obiectele inutile sau care nu sunt folosite frecvent în altă parte. De asemenea, menține suprafețele curate și libere.

Prin aplicarea acestor sfaturi simple, poți transforma chiar și cel mai mic spațiu într-o zonă de dining atrăgătoare și funcțională.

Amenajarea unei astfel de zone te va încuraja să petreci mai mult timp alături de cei dragi și să te bucuri de mese delicioase în confortul propriului cămin.

Secrete pentru decorarea unei bucătării absolut superbe în nuanțe deschise

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI