5 Ponturi pentru a îți organiza grădina eficient în această primăvară

5 Ponturi pentru a îți organiza grădina eficient în această primăvară

Organizarea grădinii va deveni o adevărată plăcere dacă o evaluezi corect și ții cont de aceste 5 ponturi extrem de utile.


Indiferent că te-ai apucat de curent de grădinărit sau că vrei să îți organizezi grădina, se pot ivi o mulțime de întrebări și îndoieli, probleme și chiar panică, pe măsură ce te ocupi de acest spațiu. De aceea, cele 5 ponturi de aici îți vor fi de folos atunci când vine vorba de organizare și eficiență în grădina ta.

Nu te grăbi

Sună ca un sfat destul de simplu, însă este greu de respectat. Străvechea povață conform căreia atunci când intri într-o grădină nouă să aștepți un an înainte de a face ceva, este plină de sens.

O succesiune de 4 anotimpuri permite ca tot ce este ascuns să iasă la iveală: bulbii și plantele erbacee cresc, iar tufa neinteresantă din colț arată cât de frumoasă poate fi în perioada de înflorire, dar și când își etalează culorile de toamnă și fructele impresionante.


De aceea, când îi dai răgaz grădinii să își dezvăluie comorile, ai grijă să plivești în permanență. Acest lucru, în mod cert, nu trebuie omis.

Asigură-te că toate buruienile au fost curățate, tăiate sau se poate înainte de a face semințe. În acest fel, te vei asigura că nu există riscul unor boli sau dăunători nedoriți.

Umbra clădirilor și a arborilor

Este esențial să cunoști toate zonele mai puțin favorabile plantelor și cât de umbrite sunt.


Umbra formată de clădirile învecinate, de gardurile vii înalte sau de arbori determină aspectul plantelor. De aceea, este important să verifici cat de mult se întinde umbra și cât este de deasă. Unii arbori fac umbră foarte deasă, iar alții mai slabă.

Terase din cherestea

Dacă la terase vei face ziduri de susținere din cherestea, alege lemn certificat de autorități. Verifică dacă lemnul moale a fost tratat la presiune pentru a i se prelungi durabilitatea.

Ține cont de pante

O grădină în pantă are și dezavantaje, dar și multe avantaje. Dacă tratez cu atenție o pantă, vei avea mai multe beneficii și mai puține probleme decât dacă nu o iei în seamă. De aceea, noi te sfătuim să determină variația de nivel și să ții cont de ea în orice plan inițial pe care îl faci.


22 Idei pentru a organiza practic si usor o gradina in panta

Atenție la soare!

Observă așezarea grădinii și decât soare beneficiază fiecare zonă. Tine cont de acest lucru în funcție de diferitele ore ale zilei, dar și în funcție de anotimpuri.

Schițează zonele cu soare și cu umbră pe un plan aproximativ al grădinii, marcându-le, de preferință, astfel încât să indice cât de intens este umbră și cât durează. Astfel îți vei aminti mai ușor ceea ce ai observat.

Există foarte multe plante care au nevoie de locuri însorite pentru a înflori. Pentru a crește frumos, plantele au nevoie de lumină. De aceea, acest aspect este extrem de important atunci când vine vorba de structura grădinii tale.

Gardul, cartea de vizita a gospodariei tale – Galerie foto + Sfaturi utile

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI