Iluminat ambiental pentru un interior atrăgător

Iluminat ambiental pentru un interior atrăgător

Iluminatul ambiental reprezintă un aspect crucial al design-ului interior care poate transforma complet atmosfera unei încăperi.


În loc să se concentreze pe iluminarea directă sau funcțională, iluminatul ambiental se concentrează pe crearea unei atmosfere relaxante, prietenoase și atrăgătoare într-un spațiu. Acesta poate fi utilizat pentru a aduce un plus de confort, pentru a evidenția elemente de design sau pentru a crea un mediu mai intim.

Alege surse de lumină variate

Pentru un efect deosebit, utilizează o varietate de surse de lumină. Combinația dintre lămpi de podea, lămpi de masă, aplice de perete, lumini de tavan și lumini decorative poate aduce o diversitate de niveluri și texturi de lumină în cameră.

Controlul intensității

Folosește variatoare de lumină pentru a regla intensitatea iluminării ambientale. Astfel, poți crea o atmosferă mai caldă și mai relaxantă atunci când dorești să te relaxezi sau să petreci timp cu familia și să o ridici pentru a crea un mediu mai luminos atunci când ai nevoie de lumină mai intensă.


Plafonuri luminoase

Instalează iluminat ambiental în plafonuri sau în tavane pentru a difuza lumina uniform în cameră. Această abordare poate face ca întreaga cameră să pară mai luminoasă și mai spațioasă.

Efecte luminoase

Folosește iluminatul ambiental pentru a crea efecte luminoase interesante. Acesta poate include luminile de fundal pentru a evidenția o perete sau un obiect de artă ori luminile ascunse în nișe pentru a adăuga un aspect dramatic și atrăgător în spațiu.

Iluminatul indirect

Luminile indirecte sau cele ascunse pot fi folosite pentru a ilumina delicat pereții, tavanul sau podeaua. Aceste surse de lumină pot crea o atmosferă mai relaxantă și pot adăuga profunzime spațiului.


Efecte de culoare

Dacă dorești să aduci o notă de culoare și personalitate în spațiu, poți utiliza surse de lumină cu posibilitate de schimbare a culorii. Acestea pot fi controlate cu ajutorul telecomenzilor sau a smartphone-urilor pentru a crea atmosfere diferite.

Echilibru și simetrie

Asigură-te că iluminatul ambiental este echilibrat și simetric în cameră. Acesta poate ajuta la menținerea unui aspect armonios și atrăgător.

Iluminatul perfect în dormitorul modern: Crearea unei atmosfere relaxante și plăcute

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI