5 Sfaturi incredibile pentru gradina de flori din balconul apartamentului tau

0
1314

5 Sfaturi incredibile pentru gradina de flori din balconul apartamentului tau

Sa locuiesti la curte este o bucurie, mai ales daca esti iubitor de flori. Cu toate acestea, gradina de flori poate fi amenajata chiar si pe balconul apartamentului tau. Solutia este una practica, ideala pentru persoanele care isi doresc sa creasca flori, plante aromatice sau fructe in ghiveci.


Una dintre cele mai placute si relaxante activitati este aceea de a ingriji florile, asa ca te sfatuim sa profiti de aceasta satisfactie si daca locuiesti intr-un apartament.

Pregatirea balconului

Inainte de a amenaja o mica gradina de flori in balconul casei tale, pregateste incaperea. Arunca toate lucrurile inutile pe care le-ai pastrat de-a lungul timpului, apoi curata camera si zugraveste-i peretii. In acest fel, te vei bucura de o incapere fresh, absolut superba.

Alege peretii albi, simpli, dar nu uita sa montezi si un mic dulap pentru unelte sau cateva rafturi practice. Acestea sunt ideale pentru balcon si te vor ajuta sa depozitezi unelte sau alte lucruri de care ai nevoie in casa.


Monteaza draperii in balcon

Daca ai un balcon inchis, monteaza draperii care sa filtreze lumina ce ajunge aici. Daca ai un balcon deschis, ia in calcul alegerea unui parasolar sau o umbrela pentru a proteja florile pe timp de vara.

Draperiile sunt importante pentru ca filtreaza razele soarelui inainte ca acestea sa ajunga direct pe florile tale. In acest mod, vei proteja florile din ghiveci sau legumele de razele directe ale soarelui pe timp de vara.

Alegerea florilor

In primul rand, este important sa alegi flori ce vor rezista conditiilor din balconul casei tale. Daca locuiesti intr-o zona de munte, de exemplu, ai libertatea de a alege mai multe flori carora sa le mearga bine in balconul tau. Tine cont de temperaturile scazute de pe timp de noapte.


Persoanele ce locuiesc in locuri calduroase, precum sunt zonele urbane, pot alege astfel de flori care iubesc soarele si caldura.

Pentru balconul pozitionat la umbra poti alege flori precum sporul casei, urzica ornamentala sau fuchsia.

Dimensiunea florilor

In functie de cat de incapator este balconul tau, poti alege flori ce cresc mari, bogat sau plante ce raman mai micute.


Tine cont de dimensiunea plantelor atunci cand ajung la maturitate pentru a nu fii nevoit sa le tii inghesuite in balconul casei tale.

Plante ce au nevoie de depozitare in casa pe timp de iarna

Un alt aspect important de care trebuie sa tinem cont este ca unele plante au nevoie sa fie depozitate in casa pe timp de iarna. Daca nu ai o sursa de incalzire in balcon si nu ai nici spatiu necesar in casa pentru a le depozita, atunci te sfatuim sa optezi pentru flori sezoniere. Sunt incredibil de frumoase si iti fac balconul mai colorat in anotimpul cald.

sursa foto: Pinterest