Top 3 retete simple, gustoase, cu care nu dai gres atunci cand ai musafiri

Top 3 retete simple, gustoase, cu care nu dai gres atunci cand ai musafiri

Indiferent de ocazie, atunci cand ai musafiri vrei sa ii rasfeti cu o serie de retete simple, cu stfel de bunatati preparate in casa. Ti-am pregatit 3 retete simple si gustoase cu care nu ai cum sa dai gres.


Usor de facut, gustoase, dar si unice, aceste retete vor fi iubite chiar si de cei mai pretentiosi musafiri ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti scoate la inaintare retete gustoase si hranitoare.

1. Guacamole, o reteta rapida, dar sofisticata

Guacamole este un preparat nu doar gustos, ci si sanatos. Aceasta compozitie cremoasa se poate servi cu chipsuri tortilla sau cu paine prajita.

Pentru aceasta reteta ai nevoie de avocado copti foarte bine. Daca ai avocado tari, tine-i in bucatarie cateva zile, intr-un bol in care ai cateva banane. Bananele vor ajuta avocado-ul sa se coaca mai repede.


Guacamole presupune amestecarea a doi avocado copti cu o ceapa si o rosie tocate cubulete, un ardei iute, un catel de usturoi, putin coriandru, sare si piper. Inspira-te din aceasta reteta guacamole detaliata pentru a prepara si tu o gustare rapida, sanatoasa si ideala chiar si pentru cei mai pretentiosi musafiri.

2. Clatite pufoase sau pancakes, clatite americane

Daca ai pregatit deja o gustare sarata, ai nevoie si de ceva dulce. Cu o reteta simpla de clatite pufoase nu ai cum sa dai gres. Indiferent de preferinte, clatitele raman un desert de suflet pentru toata lumea.

Pentru clatitele americane pufoase ai nevoie de un bol in care sa amesteci faina cu praf de copt, bicarbonat si zahar. Tot acest amestec se da printr-o sita. Separat, se mixeaza albusurile intr-un bol si galbenusurile in alt bol. Peste galbenusuri se adauga lapte si ulei, iar acest amestec se pune peste faina. Se amesteca totul bine si apoi se pun si albusurile amestecate aici.


Tigaia in care facem pancakes se unge cu putin unt, nu cu ulei pentru a obtine acele clatite pufoase.

3. Salata de oua condimentate – Retete simple cu care nu dai gres

O salata de oua poate fi foarte rapid de facut, pe placul tuturor si extrem de gustoasa. Cu doar cateva oua fierte tari poti sa prepari o salata gustoasa. Amesteca-le cu ceapa verde, salata, ansoa, patrunjel verde si vei obtine un amestec gustos.

In locul unui dressing prea gras poti alege un sos de iaurt condimentat cu boia si piper sau o maioneza light.


Serveste aceasta salata pe felii de paine prajita. Este ideala atat pentru musafiri, cat si pentru tine atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, care se prepara rapid si cu ingrediente ce nu necesita un timp indelungat de gatire.

Ouale calde se potrivesc de minune cu restul ingredientelor si tu poti alege sa mai adaugi legume sau sa inlocuiesti ingredientele cu cele preferate de tine.

sursa foto: Piqsels

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI