Idei creative pentru organizarea eficienta a camarii – Trucuri utile
Depozitarea borcanelor, alimentelor si uneori a legumelor poate fi o adevarata bataie de cap. De aceea, aceste trucuri pentru organizarea eficienta a camarii pot fi de real folos.
Uneori problema depozitarii ineficiente este din cauza spatiului mic, dar si din cauza formei acestuia. De asemenea, daca spatiul de depozitare este departe de bucatarie, atunci iti va fi greu sa il tii ordonat si curat. Este firesc sa iti fie dificil sa organizezi toate lucrurile in camara ta, mai ales atunci cand discutam despre spatiile inguste. Cu toate acestea, cu ajutorul a catorva idei utile poti sa eficientizezi procesul de depozitare.
Mai mult decat atat, se intampla deseori ca spatiul din camara sau debara sa fie folosit atat pentru depozitarea alimentelor, cat si pentru alte lucruri. De exemplu, depozitezi aici unele produse de curatenie, accesorii de bucatarie, oale sau alte lucruri care nu si-au gasit locul prin bucatarie. Dezordinea apare inevitabil in aceasta situatie.
Alege sa faci un inventar
Verifica daca toate borcanele cu muraturi, zacusca sau dulceata sunt in parametri normali. De asemenea, nu uita sa te uiti si pe etichete pentru a te asigura ca alimentele nu sunt expirate. In acest fel, vei putea face o mica ordine inainte de a te apuca de organizarea camarii tale.
Un scurt inventar te ajuta sa arunci alimentele care nu mai sunt bune si sa completezi camara cu alimente de care ai nevoie.
Delimiteaza clar sectiunile
Oricat de mic este spatiul de depozitare, pentru a fi eficient este necesar sa delimitezi spatiile. Depoziteaza separat alimentele, ustensilele de bucatarie sau alte lucruri. In acest fel, iti va fi usor atat atunci cand gatesti, dar si cand vrei sa faci curatenie sau sa faci cumparaturile, completand aceste spatii.
Foloseste cutii de depozitare
Cutiile de depozitare sunt extrem de utile atunci cand vine vorba de spatiul din camara ta. Poti folosi cutii de depozitare pentru diferite condimente: condimente mexicane, ingrediente pentru prajituri sau condimente traditionale. Nu doar ca le vei gasi usor, insa acestea pastreaza vizual si ordinea in acest spatiu, fiind depozitate in cutii organizate.
Truc util: Apeleaza la cutiile de depozitare transparente. Acestea sunt ideale pentru paste, faina, seminte, malai, dar si alte alimente de acest gen. Daca nu ai astfel de cutii, poti opta pentru etichete.
Apoi, tot ce trebuie sa faci este sa pozitionezi la vedere aceste cutii.
Ai grija in ce depozitezi
Legumele si fructele trebuie depozitate doar in ladite sau recipiente din lemn pentru a se pastra proaspete cat mai mult timp.
Mai mult decat atat, faina, malaiul si alte alimente de acest gen trebuie depozitate in recipiente nedeteriorate. Panza deteriorata in care este depozitat malaiul, de exemplu, poate sa faca musculite foarte rapid.
sursa foto: Pinterest