Idei pentru o casă eficientă energetic – Sfaturi ce merită aplicate

0
109

Idei pentru o casă eficientă energetic – Sfaturi ce merită aplicate

Fie că vrei să achiziționezi o locuință sau că te gândești să-ți transformi casa în una eficientă energetic, sfaturile de aici te vor ajuta să reduci costurile, fără să fii nevoit să reduci din confort.


O casă eficientă energetic este o locuință care consumă mult mai puțină energie pentru iluminare, răcire sau încălzire, fără ca tu să fii nevoit să faci eforturi în ceea ce privește confortul. Cu alte cuvinte, confortul rămâne la fel de mare, consumul de energie va fi redus, iar locuința ta se va transforma în una eficientă energetic.

Este important să nu existe pierderi

În primul rând, locuința ta trebuie să fie izolată termic pentru a nu exista pierderi ale energiei. Izolarea termică poate fi făcută atât în interior, cat și în exteriorul casei.

O bună izolare termică o să acționeze ca o barieră în calea transferului de căldură. Astfel, consumul de energie va fi mai scăzut, confortul nu va fi deloc afectat, iar costurile vor fi ținute sub control.


Alegerea unor electrocasnice eficiente energetic

În zilele de astăzi găsim cat mai multe opțiuni pentru ca locuința noastră să fie eficiente energetic. În ceea ce privește alegerea electrocasnicelor, acestea pot fi alese astfel încât să aibă un consum responsabil de energie. Acest lucru nu îți va afecta calitatea vieții, ci din contră, te va ajuta să faci schimbări inteligente, scăzând consumul de energie.

Electrocasnicele sunt acum construite astfel încât să consume cat mai puțină energie, iar tot ce trebuie să faci tu este să te uiți la clasa energetică și la consumul de energie anual. Aceste lucruri te vor ajuta să înlocuiești produsele vechi cu electrocasnice noi care te ajută să economisești energie.

Descoperă mai multe detalii în acest articol despre cum să reduci consumul de energie.


Ține cont de orientarea locuinței

Dacă acum construiești locuința, este important ca orientarea să fie făcută în mod eficient. De exemplu, orientare spre sud va fi economică, acest lucru ajutandu-te să ai mult mai multă lumină și soare.

Aceste aspecte vor ajuta să economisești energie și să te bucuri de o casă poziționată inteligent.

Alege accesorii pentru ferestre

Accesoriile pentru ferestre pe cum sunt jaluzelele, obloanele, roletele, dar chiar și draperiile te pot ajuta să păstrezi aerul rece în interior pe timp de vară, dar și căldura pe timp de iarnă. Aceste opțiuni te vor ajuta să optimizezi reducerea consumului de energie.


Este un truc care poate fi aplicat în orice locuință. Pentru o eficiență și mai mare poți să folosești și obloane și jaluzele la o singură fereastră. Acest sfat te va ajuta să păstrezi în interior căldura pe timp de iarnă și răcoarea pe timp de vară.

sursa foto: Unsplash