Top 4 trucuri si sfaturi pentru a te bucura de flori absolut perfecte
Care este definitia unor flori absolut perfecte? Ei bine, vorbim de plante bogate, colorate, plante care sa ne faca sa ne indragostim pe loc de ele. Aceste trucuri si sfaturi sunt adunate de la specialisti si speram sa te ajute. Atunci cand vine vorba de ingrijirea gradinii noastre, nimic nu este mai frumos decat sa ai o gradina plina cu flori.
De la muscate in ghiveci, la begonii, dar si trandafiri cataratori, hortensii bogate, azalee, crizanteme rezistente si petunii frumoase, toate iti pot infrumuseta gradina.
Pregateste terenul inainte de plantare
Multa lume se loveste de aceasta greseala. Terenul trebuie pregatit inainte de a planta florile in el. De la alegerea locului potrivit, cu multa lumina, dar si cu adapost pana la curatarea solului, toti acesti pasi sunt importanti.
Alege sa cureti solul de buruieni, resturi vegetale si sa il sapi. De asemenea, calitatea solului necesita si ea imbunatatita. Alege sa pui ingrasamant sau compost pentru a avea un pamant fertil.
Florile se planteaza in functie de anotimp
Exista flori ce se planteaza primavara, precum begonia, daliile, dar si crinii. De asemenea, exista flori si care se planteaza vara. Aceste flori de vara sunt petuniile, fuchsia, dar si begonia. Toamna, plantam narcise si branduse, iar pe timp de iarna putem planta bulbii si semintele florilor in ghivece.
Florile se ingrijesc in functie de anotimp
In luna martie pamantul florilor are nevoie de ingrijire. Acum se aplica compost in pamant si se folosesc protectii speciale pentru florile ce sufera atunci cand vine vorba de schimbarile bruste de temperatura. Indeparteaza buruienile tot primavara si pregateste florile pentru un nou an.
Vara, florile necesita udari abundente, insa nu in perioada zilei. Uda florile dimineata devreme sau seara foarte tarziu, cam la cateva ore dupa ce s-a racorit afara pentru ca pamantul sa fi avut timp sa se raceasca.
Toamna este un anotimp ploios si racoros. Frunzele si crengile uscate trebuie pastrate in saci de plastic, saci in care poti adauga si coji de oua, coji de banane, dar si alte resturi de la legume sau fructe. In acest fel, vei prepara propriul tau compost.
Ingrijiri pe timp de iarna
Chiar daca florile nu au nevoie iarna sa fie toaletate sau udate des, ele au nevoie sa le feresti de inghet. De asemenea, in acest anotimp friguros te poti ocupa de cautarea unor comercianti de seminte si bulbi pentru a achizitiona cele mai bune astfel de produse pentru primavara urmatoare.
De asemenea, uneltele vechi trebuie reparate sau inlocuite pentru ca in primavara sa poti lucra cu lucruri noi.
4 Sfaturi pentru muscate infloritoare, absolut superbe
Comoara din curte – Floarea care te impresioneaza zi de zi
sursa foto: Pinterest