Comoara din curte – Floarea care te impresioneaza zi de zi

Comoara din curte – Floarea care te impresioneaza zi de zi

Azaleea este comoara din curte, o floare care reuseste sa ne bucure si sa ne impresioneze in fiecare zi. Ii spunem „comoara” deoarece azaleea este de o culoare absolut superba, culoare care ne cucereste inimile.


Originara din China, Japonia, SUA si Europa, azaleea are un aspect de tufa si poate fi crescuta atat in ghiveci, dar si in gradina. Ea are flori simple, insa exista specii si cu flori duble. Aceste flori sunt colorate superb, incretite si te cucereste pe loc forma lor deosebita.

Azaleea si ingrijirea ei

Azaleea este o floare pe care ar trebui si tu sa incerci sa o plantezi in curtea ta sau in ghiveci. Ea are nevoie de un substrat din amestec de turba acida, pamant de padure si nisip. pH-ul de care are nevoie trebuie sa fie cuprins intre 5 si 5,5, adica are nevoie de un pH acid.

Udarea ei se face in functie de perioada ei de crestere, dar si in functie de perioada de repaus. Pe timp de vara, de exemplu, azaleea are nevoie de mai multa apa. Verifica cu degetul ca substratul sa nu se usuce. Pe timp de iarna, planta nu are nevoie de atat de multa apa deoarece ea este acum in perioada de repaus vegetal.


Temperatura de care are nevoie trebuie sa fie cuprinsa ziua, intre 23 si 25 de grade Celsius, iar seara are nevoie de o temperatura nu mai scazuta de 17 grade Celsius. In acest fel, ea va avea parte de conditii excelente pentru a creste frumos si sanatos.

Idei florale pentru o gradina absolut spectaculoasa, plina cu plante

Totul despre ingrijirea daliilor- Florile iubirii ce iti infrumuseteaza gradina

5 Secrete pentru a avea valuri de petunii bogate in curte

Tipuri de ingrasaminte pentru florile tale si cum le folosesti corect

Azaleea de gradina-Rododendron

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI