Tehnici de ingrijire pentru legumele de toamna – Sfaturi utile
Legumele de toamna si ingrijirea lor: Tine cont de aceste tehnici de ingrijire mai putin cunoscute si bucura-te de o gradina de legume bogata, productiva. Este important sa ai propria productie de legume din curte, gradina sau chiar din balconul tau. Indiferent de marimea curtii tale sau a gradinii, alege sa plantezi legume pentru a te bucura de legume proaspete din gradina ta.
Daca nu ai suficient loc sau poate curtea ta este pavata pe toata suprafata, te invitam sa alegi astfel de paturi inaltate de legume pentru a economisi spatiul si spori productia.
Fertilizarea solului
Un rol foarte important in cresterea unei recolte bogate o are solul. Este important sa il fertilzezi corect pentru a te bucura de o cultura bogata. Pe timp de iarna, de exemplu, nu este deloc recomandata aplicarea fertilizatorilor in solul din gradina ta.
Toamna, fertilizarea este esentiala. De aceea, te incurajam sa aplici ingrasamant natural, fertilizant compus din gunoi de grajd. Acesta este recomandat daca animalele din curtea ta sunt hranite cu mancare naturala, organica.
Ce legume mai poti planta toamna si cum le ingrijesti
Plantarea legumelor toamna este importanta si esentiala daca vrei sa te mai bucuri de o cultura bogata. Arpagicul si usturoiul verde, de exemplu, se planteaza inca din toamna pentru a te bucura de el primavara urmatoare.
Sparanghelul, spanacul si salata verde se planteaza si ele toamna. Atunci cand plantezi salata verde, ai grija sa ii oferi fertilizator pe baza de fosfor si potasiu.
In ceea ce priveste ingrijirea spanacul, acesta este foarte rezistent la temperaturile scazute. Sparanghelul este o leguma foarte sensibila la umiditatea ridicata.
Morcovii: Beneficiile uimitoare ale legumelor pe care le cresti in propria curte
sursa foto: Pinterest