Plante aromatice cultivate în ghiveci – Sfaturi excelente pentru orice grădinar

Plante aromatice cultivate în ghiveci – Sfaturi excelente pentru orice grădinar

Indiferent dacă ești un grădinar amator sau cu experiență, aceste sfaturi sunt excelente dacă vrei să cultivi plante aromatice în ghiveci.


Descoperi în acest articol atât sfaturi despre ce fel de ghivece se potrivesc plantelor tale, ce drenaj este potrivit pentru ele, dar și alte sfaturi extrem de utile.

Plante aromatice cultivate în ghiveci

Ghiveciul ales

Plantele aromatice sunt plante de ghiveci importante și, de asemenea, majoritatea arată foarte atrăgător. De aceea, este bine să combini aspectul lor cu un ghiveci superb din teracotă și de îndată te vei bucura de ceva foarte ornamental, aromatic și gustos.

Teracota se potrivește cu plantele aromatice, atât în privința aspectului, dar și a cerințelor acestora.


Drenajul

Plantele aromatice au nevoie de un drenaj excelent, așa că încorporează mult pietriș de horticultură în compost înainte de plantare. Este bine să adauge aproximativ 25% din volum.

Solul

Dacă solul din grădina este greu și tinde să fie umed, cultivarea plantelor aromatice ar trebui făcută în ghivece. Pentru a avea cele mai bune rezultate, așează ghivecele într-un loc frumos, însorit și ușor accesibil. În acest fel, vei putea să le îngrijești mult mai ușor. Primăvara este un moment prielnic pentru a cultiva pătrunjel de exemplu.

Strat de pietriș

Dacă vrei ca ghivecele cu plante aromatice să arate și mai atractiv, întinde pe suprafața compostului în strat gros de pietriș de horticultură. El va ajuta și la buna dezvoltare a culturilor, reducând riscul unor solicitări prelungite ale coleților plantelor.


Cultivarea mentei

Cultivarea mentei într-un ghiveci este cel mai simplu mod de a te asigura că ea nu se va extinde în toată grădina, așa cum se întâmplă când crește în teren deschis.

Menta are tendința de a se întinde foarte mult, așa că trebuie ținută într-un vas pentru a fi supravegheată. Ghiveciul poate fi băgat în pământ, într-un strat, dacă dorești acest lucru. În acest fel, va părea că ea este cultivată chiar în sol.

Cum poti cultiva menta la tine acasa, dar si beneficiile ceaiului de menta

Plantarea diferită a acestor ierburi

Un vas cu plante aromatice asortate poate arăta deosebit de atractiv dacă adaugi câteva varietăți de cimbru târâtoare. De asemenea, poți opta și pentru varietăți care se extind, iar plantele vor arăta în acest fel absolut superb.


Cum să ai o evidență exactă

Dacă vrei să ai o evidență exactă a varietăților de plante aromatice din ghiveci, înfige etichetele în compost lângă plante, atunci când le sădești. Astfel, nu trebuie să vezi eticheta, dar poți recupera ușor informațiile.

Legume si plante aromatice crescute in ghiveci, chiar pe balconul casei tale

Cum sa iti construiesti propria mini-gradina de ierburi aromatice

37 Modalitati diferite de a avea recolta de plante aromatice

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI