Zambila, gingasia care prevesteste sosirea primaverii
Zambilele sunt flori ce schimba aspectul curtii tale primavara. Mirosul lor este unul de neegalat, iar gingasia acestora te cucereste pe loc. Florile ei sunt frumoase, parfumul imbatator, iar ingrijirea lor nu este deloc o activitate grea.
Daca alegi sa le plantezi in gradina sau in curtea ta, asigura-te ca optezi pentru o diversitate cromatica. Alege zambile mov, dar si roz sau albe pentru a te bucura de flori superbe.
Zambilele au si cateva verisoare, una dintre ele fiind zambila motata, floarea care ne cucereste cu frumusetea ei.
Cum se ingrijeste Zambila motata (Muscari), floarea de o delicatete deosebita
Ingrijirea zambilei
Zambila este o floare ce se poate planta atat in curte, dar si in gradina sau in ghiveci. Se poate creste si in balconul tau sau pe terasa casei. Cu alte cuvinte, oricine doreste sa se bucure de aceasta planta superba o poate face.
Bulbii acestor flori ar trebui plantati toamna pentru ca ei sa se dezvolte cat mai bine. Cu toate acestea, poti sa ii plantezi si la finalul lui decembrie sau inceputul lunii ianuarie daca inca nu este foarte frig afara. Din cauza faptului ca anotimpurile s-au schimbat si in ianuarie poate fi ceva mai cald decat era in trecut, poti alege sa plantezi bulbii de zambile chiar si in aceasta perioada.
Pregatirea solului si plantarea
Pentru a pregati solul, trebuie sa il sapi inainte. Acesta trebuie sa fie afanat si sa inlaturi toate buruienile si plantele nedorite. Apoi, sapa o groapa care sa fie cam de 2-3 ori mai mare decat bulbul. Pune pe fundul gropii nisip, apoi planteaza acolo bulbii de zambile. Ai grija ca pamantul sa fie deja umed pentru ca tu sa nu fii nevoit sa il uzi dupa plantare. Zambilele sunt destul de sensibile la umezeala.
sursa foto: Pinterest