Sfaturi extrem de utile pentru a reface rapid un strat de trandafiri

Sfaturi extrem de utile pentru a reface rapid un strat de trandafiri

Ce te faci daca trebuie sa refaci rapid un strat de trandafiri? Poate te-ai mutat intr-o curte noua sau poate cineva te roaga sa il ajuti atunci cand vine vorba de un strat de trandafiri. Ei bine, ideile de aici si trucurile iti vin in ajutor.


Daca ai mostenit o gradina sau un strat neglijat de trandafiri, vei avea nevoie sa examinezi toate tufisurile pentru a decide daca sunt suficient de sanatoase pentru a le pastra.

In climate reci, este bine sa faci aceasta operatiune la sfarsitul iernii sau la inceputul primaverii. Aceasta este cea mai buna perioada pentru taierea trandafirilor. Este posibil ca unii dintre ei sa fie napaditi de mladite. In cazuri extreme, s-ar putea sa ramai doar cu un trandafir salbatic – cel cu care gradina a si fost conceputa de la inceput.

Tufe bogate de trandafiri spectaculosi cu aceste 3 trucuri de succes

Cum ingrijesti si refaci rapid un strat de flori absolut superbe

Sapa-i pe acestia intai si inlatura mladitele inspre orice alte plante, separandu-le
in punctul unde acestea cresc din rizomi.


Uita-te la alti trandafiri si vezi daca au muguri puternici, sanatosi, care cresc de deasupra alto iului (altoiul arata ca un bulgare pe trunchi, sau aproape de nivelul solului; vezi caseta opus).

Inlatura orice trandafiri care nu au ramurele noi, care au fost plantati prea inalt sau sunt instabili. Pana acum vei avea probabil jumatate din numarul trandafirilor cu care ai inceput. Taie restul, inlaturand tulpinele fusiforme sau bolnave. Pastreaza centrul plantei
deschis, astfel ca aerul sa poata circula. Dupa taiere, adauga un strat gros de balegar sau compost.

Totul despre compost: cum se obtine si cat de important este

Rosa ‘Tess of the d’Urbervilles’

Rosa ‘Tess of the d’Urbervilles’

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI