Idei eficiente de a curăța rosturile dintre plăcile de gresie și faianță

Curățarea rosturilor dintre plăcile de gresie și faianță poate fi o sarcină dificilă. Cele mai aglomerate încăperi din casă, baia și bucătăria, sunt și cele care necesită o atenție deosebită atunci când vine vorba despre curățenie și igienizare. Conform National Science Foundation (NSF), baia și bucătăria sunt camerele unde se adună cei mai mulți germeni din toată casa. Pentru astăzi, vă prezentăm idei eficiente de a curăța rosturile dintre plăcile de gresie și faianță!


Idei eficiente de a curăța rosturile dintre plăcile de gresie și faianță

Curățarea rosturilor dintre plăcile de gresie și faianță poate fi o sarcină destul de anevoioasă. Petrecem destul de mult timp în bucătărie, dar și în baie, de aceea, aceste camere acumulează cantități mai mari de praf, depuneri de calcar din apă și bacterii.

Potrivit specialiștilor, rosturile dintre plăcile de gresie și faianță trebuie curățate corespunzător.  Însă, folosind produsele sau soluțiile potrivite, poți obține suprafețe perfect curate și igienizate.

Curățarea periodică a rosturilor previne acumularea murdăriei și a mucegaiului. După curățare, poți aplica un sigilant pentru rosturi pentru a preveni pătrunderea umezelii și a murdăriei.


Pentru ca rosturile dintre plăcile de gresie și faianță din baie și bucătărie să fie dezinfectate corect, iată ce puteți pune în aplicare. Idei eficiente de a curăța rosturile dintre plăcile de gresie și faianță!

Amestec de bicarbonat de sodiu și oțet

Presară bicarbonat de sodiu pe rosturi. Pulverizează oțet alb peste bicarbonat. Lasă amestecul să acționeze timp de 5-10 minute. Freacă rosturile cu o perie de dinți veche sau cu o perie specială pentru rosturi. Clătește cu apă curată.

Soluție de apă oxigenată și bicarbonat de sodiu

Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă oxigenată pentru a forma o pastă. Aplică pasta pe rosturi. Lasă să acționeze timp de 5-10 minute. Freacă cu o perie de dinți veche sau cu o perie specială pentru rosturi. Clătește cu apă curată.


Înălbitor cu apă

Amestecă o parte înălbitor cu patru părți apă. Aplică soluția pe rosturi folosind o sticlă cu pulverizator. Lasă să acționeze timp de 10-15 minute. Freacă cu o perie de dinți veche sau cu o perie specială pentru rosturi. Clătește bine cu apă curată!

Foto: freepik

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI