Cum să alegi plantele perfecte pentru curtea ta – Trucuri de care să ții cont

Cum să alegi plantele perfecte pentru curtea ta – Trucuri de care să ții cont

Curtea ta se poate vedea într-un fel atunci când stai șezut și în altfel atunci când stai în picioare. De aceea, este bine să folosești plante a căror înălțime să corespundă ambelor situații.


Multe alte sfaturi pentru a îți face curtea să arate absolut superb în orice perioadă din an găsești în acest articol.

Zonele cu acces dificil

Atunci când alegi plantele pentru un strat-insulă, mai ales pentru unul destul de mare, asigură-te că plantele din centru nu trebuie îngrijite prea mult, fiindcă accesul la ele va fi dificil și astfel îngrijirea va fi anevoioasă.

Momentul în care să cumperi plantele

Dacă dorești plante foarte aspectuoase în cea mai mare parte a anului, vizitează un centru de grădinărit bun la intervale regulate. Poți fi sigur că adevăratele vedete de sezon, cu cele mai sclipitoare înfățișări, vor fi prim-plan de fiecare dată.


Plante cu un aspect și o formă interesantă

Fiecare persoană are, probabil, o formă de plantă favorită. Poate îți plac spiralele liniștitoare ale Nemțișorului (Delphinium) sau forma mare și absolut spectaculoasă a Hortensiei. Cu toate acestea, o formă repetată la nesfârșit devine monotonă. Spicele verticale de flori înviorează o bordură densă, compactă, în timp ce plantele care atârnă catifelează și leagă împreună diverse grupuri.

Un alt truc de care trebuie să ții cont este modul în care aranjezi plantele. Nu sădi, automat, toate plantele înalte în spate. Există unele plante, așa cum este și Verbena Bonariensis (Verbenă înaltă), plante ce sunt destul de transparente pentru a fi poziționate în față.

Privește nuanțele și formele frunzelor – Plantele perfecte în curtea ta

Pentru un spațiu care vrei sa arate frumos tot anul, privește nuanțele și formele frunzelor. O plantă poate fi valoroasă numai pentru florile sale, ci și prin frunzele absolut superbe. Multe plante erbacee au și frunziș de excepție.


Poți să încorporezi în proiectul grădinii câteva plante cu frunziș frumos. Acestea sunt extrem de interesante, însă frunzele sunt și cele care îți înfrumusețează grădina pentru o perioadă de timp mult mai îndelungată decât plantele cu flori.

Cum te bucuri de o grădină extrem de productivă, profitând de proprietățile solului

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI