De ce e bine să adaugi mălai în pământul florilor. Vei scăpa de o problemă majoră

Gospodarii știu câteva trucuri extraordinare pentru a avea grijă de florile din grădină, însă astăzi le vom dezvălui un truc de care nu au auzit niciodată. De ce e bine să adaugi mălai în pământul florilor?


De ce e bine să adaugi mălai în pământul florilor

Dacă ai câteva plante în ghiveci și îți place să le îngrijești, atunci trebuie să afli neapărat acest truc absolut genial. Specialiștii în grădinărit l-au dezvăluit, de curând, și cu siguranță te va ajuta pe viitor!

Se știe că florile au nevoie ca de aer de anumite îngrășăminte. Dacă nu știați, puteți hrăni florile tale favorite cu mălai. Această metodă naturală este, fără doar și poate, extrem de eficientă și nu veți mai avea nevoie de produsele chimice din comerț.

Tot ce trebuie să faci este să pui mălai în pământul florilor din ghiveci. Acest produs pe care, de regulă, îl utilizăm la prepararea mămăligii, dar funcționează de minune și pus în ghivecele cu flori.


Beneficiile mălaiului

Mălaiul poate ajuta la aerisirea solului, făcându-l mai puțin compact și îmbunătățind drenajul. Un sol bine aerat permite rădăcinilor plantelor să respire mai bine și să se dezvolte mai sănătos.

Acest ingredient conține mici cantități de nutrienți esențiali, cum ar fi azotul, fosforul și potasiul, care sunt necesari pentru creșterea plantelor. Deși nu este la fel de puternic ca un îngrășământ chimic, poate contribui la hrănirea plantelor într-un mod mai natural și gradual.

Unele studii și experiențe practice sugerează că mălaiul poate acționa ca un remediu natural împotriva anumitor dăunători din sol, cum ar fi nematozii sau alți paraziți mici. Acesta poate inhiba dezvoltarea lor și astfel protejează rădăcinile plantelor.


Sursa foto: freepik

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI