Craitele, florile pe care oamenii le iubesc si tantarii le urasc
Aceste flori frumoase au o culoare superba care atrage privirea oricarui trecator. Mai mult decat atat, craitele infloresc toata vara si au un miros puternic, ele fiind crescute pe scara langa in toata lumea. Usor de ingrijit, aceste flori au rareori problemele cu daunatorii. Ce sa mai, o multime de motive pentru a planta si pentru a ingriji si noi craite!
Sfat DIY: Feriti craitele de inghet sau de melci. Acestia sunt printre putinii dusmani din natura pe care ii au aceste flori superbe.
De ce ne plac aceste flori?
Craitele au un miros frumos, se regasesc in spatiile verzi si in curtile gospodinelor si infloresc toata vara si toamna, chiar pana la venirea inghetului. Soiurile au diferite culori si diferite dimensiuni, iar la craite chiar si mirosul poate fi mai puternic sau mai putin parfumate.
Care sunt primii pasi?
Cultivarea craitelor se face cu ajutorul semintelor. Semintele se planteaza, de obicei, in sera sau in jardiniere cu aproximativ 5 saptamani inainte de a muta craitele in gradina. In tot acest timp, vom avea grija ca solul sa fie mereu umed. Temperatura optima pentru germinare este de 18 grade Celsius, iar craitele vor rasari la aproximativ 1-2 saptamani de la semanat. Daca nu aveti posibilitatea sa le tineti intr-o sera, le puteti muta mai devreme in ghiveci sau in gradina.
Sfat DIY: Pentru a fi siguri ca florile vor fi productive si pentru ca ele sa infloreasca mai devreme, se recomanda o producere a rasadurilor inca din luna martie.
Pentru a arata frumos in gradina, va recomandam plantarea lor langa florile care sunt de aproximativ aceeasi inaltime (de exemplu, craite galbene langa petunii). Variatia culorilor va fi o placere pentru privirile noastre!
Cum se recultiva?
Nu trebuie sa cumparati seminte decat o sigura data. Apoi, florile se pot recultiva usor. Semintele cazute in pamant vor rasari primavara urmatoare.
Craitele atrag fluturii si albinele si indeparteaza tantarii si nu au nevoie de un spatiu special de plantare, ele fiind nepretentioase. Aceste flori fac fata zilelor cu mult soare si cu o caldura de nesuportat. Mai mult decat atat, craitele iubesc soarele si lumina poate sa fie din plin!
Cum le udam?
Udarea se face in cantitati micute pentru ca pamantul sa se usuce la suprafata intre doua sesiuni de udat.
Truc: Daca doriti sa scapati definitiv de tantari si inca nu aveti craite in ghiveci, muscatele au acelasi efect asupra acestor insecte.