Retete pentru imunitate care fac minuni pentru sanatatea ta si a familiei
Pentru a intari sistemul imunitar al celor mici, cat si al celor dragi, trebuie sa incercati aceste retete pentru imunitate care fac minuni! Pazeste-i de sezonul rece si ai grija ca ei sa nu raceasca, intarindu-le in acelasi timp sistemul imunitar. Se spune ca aceste retete cresc imunitatea organismului cu aproape 90%. Indiferent daca procentul este mai mic sau mai mare, ingredientele folosite pentru reteta sunt naturale. Din acest motiv, suntem siguri ca nu vor face decat bine organismului.
Aveti nevoie de:
- doua (2) radacini de ghimbir pe care le gasiti in hipermarket-uri
- 400 g miere
- 1 lamaie
In aceasta combinatie, siropul rezultat devine un medicament perfect pentru aceasta perioada. Natural si plin de vitamine, siropul este cea mai buna cale pentru o imunitate puternica.
O alta reteta pe care o puteti prepara este cea cu miere, lamaie si hrean.
De asemenea, pentru cei care nu si-au instalat un sistem pentru a incalzi casa, un aer conditionat mobil este tocmai bun pentru a incalzi camerele in care stau. Pentru cei mici sau cei sensibili la raceli si gripe, acest lucru va fi un plus. Perioada aceasta nu este una de ignorat, mai ales atunci cand copiii nostri au nevoie de energie in plus pentru a invata si pentru a-si face temele.
Ghimbirul va stimula transpiratia, iar astfel se vor elimina toxinele si va ajuta la calmarea durerilor in gat. De asemenea, calmeaza tusea si ajuta la calmarea unui stomac deranjat. Ghimbirul ajuta pentru a alunga ameteala, voma si greata.
Inainte de a va spune care sunt pasii pentru a prepara reteta, va sfatuim sa folositi astfel de umidificatoare pentru a va asigura ca nivelul de umiditate din camera este intre 35% si 45%. Este dovedit faptul ca acest factor important ajuta la evitarea problemelor de sanatate, mai ales in aceasta perioada.
Lamaia contine calciu, vitamina C, magneziu, acid citric, pectine, iar toate acestea lupta impotriva infectiilor.
Cum preparam reteta?
Aveti grija ca atunci cand cumparati radacina de ghimbir, aceasta sa fie proaspata, nu vestejita. Curatam radacina de coaja, apoi o taiem si o maruntim, ori cu ajutorul unui robot de bucatarie, ori cu ajutorul unei razatoare, pe partea cu zimti normali. Desigur, daca sunteti convinsi ca ghimbirul este bun, ii puteti pastra si coaja.
Punem ghimbirul intr-un borcan, stoarcem lamaia si o adaugam acolo cu tot cu coaja, apoi si mierea va fi adaugata tot acolo. Siropul trebuie sa stea cateva zile la macerat, apoi putem sa luam cate o lingura de cateva ori pe zi, sau putem adauga amestecul in ceai.
Va spunem de pe acum ca siropul este delicios, aromat, iar cei mici il vor iubi.