Cum să alegi cel mai bun cuptor electric în funcție de nevoile tale

0
118

Cum să alegi cel mai bun cuptor electric în funcție de nevoile tale

În orice gospodărie există în zilele de astăzi un cuptor, de cele mai multe ori fiind vorba de un cuptor electric.


Fie că vrei să îți schimbi cuptorul sau că abia ai renovat casa și ai nevoie de un astfel de electrocasnic, sfaturile de aici te vor ajuta. Un cuptor electric este de folos pentru a coace pizza, pentru a face tarte cu fructe, dar și pentru a te bucura de alte preparate gătite în acest mod: sănătos și rapid.

De ce să alegi un cuptor electric

Cuptoarele electrice sunt adesea preferate în bucătăriile moderne deoarece, pe lângă aspectul estetic plăcut, ele sunt dotate cu o mulțime de funcții care ușurează utilizarea lor.

Mai mult decât atât, cuptoarele pot fi acum incorporate în mobilierul de bucătărie. Acest lucru aduce un plus de design în bucătăria ta.


Un alt motiv pentru care te sfătuim să alegi un cuptor electric în detrimentul celui pe gaz este că acesta oferă rezultate superioare când vine vorba de preparate. De asemenea, în cuptoarele electrice poți folosi o varietate mare de vase pentru copt.

Ce poți găti într-un cuptor electric

Descoperă aici cum se deschid stridiile pentru a găti cele mai bune fructe de mare. Cuptorul electric nu va usca mâncarea, iar tu vei putea să rumenești fripturi ce vor ieși suculente și delicioase.

Dacă tocmai ți-ai achiziționat un cuptor electric și vrei să le folosești într-un mod cat mai corect și să profiți de toate funcțiile pe care le are, te invităm să citești acest ghid despre simboluri cuptor electric.


Într-un cuptor electric poți găsi și tarte cu fructe, pizza delicioasă, plăcinte, dar și multe alte prăjituri sau preparate pe care le poți servi ca fel principal.

Cum amplasezi cuptorul în bucătăria ta

Ceea ce privește amplasarea cuptorului în bucătăria ca să-i tale, acest lucru se face în funcție de configurația spațiului. Pentru bucătărie mică poți să montezi cuptorul încorporat în mobilier pentru a te bucura de mai mult spațiu, dar și de un aspect mai organizat.

De asemenea, un cuptor încorporat în mobilierul tău te ajută să jonglezi mult mai bine cu preparatele astfel încât acesta este poziționat la înălțime.


Dacă vrei să optezi pentru modalitatea clasică, poți monta cuptorul sub plita.

Funcțiile cuptorului electric

Ceea ce privește funcțiiile cuptorului electric, acestea sunt multiple. De la funcția grill, la funcția convecție sau aer forțat, până la funcția pizza, decongelare delicată, menținere la cald, dospire, curățare hidrolitică, booster, toate acestea sunt făcute pentru a îți ușura viața în bucătărie.

Cuptorul electric are și o funcție de ventilație, funcție care ajută la distribuirea aerului cald astfel încât alimentele tale să se gătească uniform.

sursa foto: Pinterest