Pepenele galben: Cum sa ai o cultura reusita cu fructe gustoase

Pepenele galben: Cum sa ai o cultura reusita cu fructe gustoase

Pepenele galben este unul dintre cele mai gustoase si cautate fructe din aceasta perioada. Afla cum sa il plantezi si cum il ingrijesti pentru a te bucura de un gust deosebit!


Toata lumea asteapta vara datorita fructelor gustoase si sanatoase pe care acest anotimp ni le ofera. Deliciosul pepene galben este unul dintre aceste fructe. Gustos si dulce, pepenele galben poate fi mancat ca atare sau poate fi transformat in creme, smoothie-uri sau sucuri sanatoase.

Unul dintre avantajele pe care acest fruct le are este ca se curata extrem de usor. Daca vrei si tu sa plantezi pepene galben la tine in gradina, tine cont de sfaturile noastre de mai jos.

Cum se planteaza si se ingrijeste pepenele galben

Pepenele trebuie plantat intr-un sol cu pH usor acid, pH ce trebuie sa aiba valori cuprinse intre 6 si 6,8. Acest sol are o cantitate suficienta de calciu ce ajuta radacinile plantei sa nu putrezeasca.


Cum se planteaza fructul gustos si galben?

Pepenele galben se planteaza la o saptamana dupa ultimul inghet, cand temperatura solului este de cel putin 21 de grade Celsius.

Udarea se face in limite normale, insa aveti grija sa nu udati frunzele.

Fertilizarea se face saptamanal pentru ca pepenele sa creasca sanatos si sa fie gustos. Solutiile speciale pentru fertilizare se gasesc in magazinele de specialitate.


Daca vrei sa grabesti fructificarea, ciupeste lastarul principal atunci cand planta are aproximativ 4 frunze adevarate. Lastarii laterali ii poti ciupi atunci cand planta si-a format cel putin 6-7 frunze.

Partea buna este ca pepenele galben este rezistent la seceta, insa ai grija sa nu il lasi sa sufere din cauza lipsei de apa.

Un alt sfat de care trebuie sa tineti cont este ca dupa formarea fructelor, apa in exces poate sa diminueze cantitatea de zahar cumulata. Astfel, pepenele nu va mai fi la fel de dulce. Pentru a evita ca acest lucru sa se intample, plantele nu se mai iriga dupa ce s-au format fructele decat in caz de seceta extrema.


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI