Cum să amenajezi un loc de joacă pentru copii, chiar dacă locuiești într-o curte mică

Cum să amenajezi un loc de joacă pentru copii, chiar dacă locuiești într-o curte mică

Chiar și într-o curte mică, poți crea un loc de joacă minunat pentru copii, loc care să stimuleze imaginația și să încurajeze activitatea fizică.


Amenajarea unui astfel de spațiu nu necesită neapărat mult spațiu, ci mai degrabă creativitate și planificare inteligentă.

Alegerea echipamentelor potrivite

Începe prin a alege echipamentele potrivite care să se potrivească cu dimensiunile curții tale. Un leagăn cu două locuri sau un set compact de joacă pot să ofere destulă distracție într-un spațiu mic.

Gândește-te la opțiuni multifuncționale, cum ar fi toboganele care pot avea și un loc de ascuns sub ele sau leagănele care pot fi utilizate și pentru relaxare.


Utilizează spațiul vertical

Utilizează spațiul vertical pentru a maximiza folosirea terenului. Poți instala un coș de baschet pe perete sau un panou pentru cățărat, astfel încât copiii să se poată distra.

De asemenea, poți prinde corzi de cățărare pe un perete sau o structură, pentru ca ei să își dezvolte abilitățile motorii.

Investește în jocuri și activități care pot fi desfășurate pe o suprafață mică. De exemplu, desenează un labirint cu cretă direct pe sol.


Colț de joacă natural

Creează un colț de joacă natural cu plante sau flori. O mică grădiniță pentru copii poate fi atât distractivă, cât și educativă. Plantează flori colorate, plante aromatice sau chiar legume mici în ghivece sau grădinuțe mici, astfel încât cei mici să învețe despre natură șisă se bucure de procesul de creștere a plantelor.

Nu uita de elementele de siguranță!

Asigură-te că suprafața în jurul echipamentelor de joacă este moale și protectoare, folosind covoare sau plăci speciale pentru terenuri de joacă. De asemenea, poziționează echipamentele într-un mod care să evite supraaglomerarea și să ofere spațiu de mișcare.

Cum sa realizezi un loc de joaca pentru cei mici in gradina

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI