Combinatii de culori si flori pentru un decor fantastic la fereastra

Combinatii de culori si flori pentru un decor fantastic la fereastra

Daca te-ai hotarat sa oferi viata decorului casei tale, alegerea unui ghiveci pentru una dintre ferestre este o idee fantastica. Trebuie sa tii cont de cateva aspecte inainte de a planta florile in ghivecele de la geam!


Alegerea plantelor in functie de lumina

Fie din cauza arborilor sau a pozitionarii casei, fereastra ta se afla intr-un loc umbrit. De aceea, atunci cand alegi sa pozitionezi aici un ghiveci cu flori, ai grija sa alegi flori rezistente la umbra.

Flori rezistente la umbra

1. Sporul casei

Sporul casei infloreste de primavara pana toamna tarziu, fara pauza. Aceasta floare iubeste locurile umbrite si umede si este usor de intretinut.

2. Fuchsia

Fuchsia este una dintre cele mai colorate flori, dar este si foarte rezistenta la umbra. Poate fi plantata atat in ghiveci, cat si in gradina, este frumoasa si infloreste toata vara.


3. Feriga

Feriga este o planta care iubeste sa stea la umbra, dar si in umezeala.

4. Bergenia

Bergenia este o planta frumoasa, care creste foarte bine in locurile cu umbra si este perfecta pentru a decora o fereastra micuta.

Flori care iubesc soarele

Daca fereastra pe care vrei sa o decorezi este pozitionata intr-un loc in care soarele este prezent in cea mai mare parte din zi, atunci trebuie sa stii ca florile de mai jos iubesc soarele.


1. Margaretele

Margaretele iubesc soarele, sunt usor de intretinut si sunt perfecte pentru orice gospodarie. Pot fi plantate atat in ghiveci, cat si in curte, ele fiind iubitoare de un sol cu pH neutru.

2. Petuniile

Petuniile multicolore infloresc toata vara, sunt superbe si parca iti ofera o stare de bine. Daca le cresti intr-un spatiu in care au mereu lumina, dar sunt ferite de vant, atunci vei avea flori frumoase o vara intreaga.

3. Florile de piatra

Florile de piatra au culori frumoase, de la rosu pana la galben, roz si alb, insa au nevoie sa fie udate mai des. Daca ai grija de ele, le poti planta intr-un ghiveci la fereastra casei tale si vor inflori foarte frumos!


Si carciumaresele, verbina, craitele, lantana (floarea cameleon), gazania si brumarelele sunt flori care iubesc locurile cu mult soare. Sunt plante pe care le poti cultiva usor din seminte, incoltesc repede si sunt foarte frumoase!

Alege combinatiile de culori si de flori care iti plac cel mai mult si decoreaza-ti fereastra casei.

Editor: Steve Bender, Photo Editor:Paden Reich, Art Director: Bob Perino.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI