Trucuri utile in bucatarie invatate de la bunica
Invata aceste trucuri utile in bucatarie de la bunica! Bunica este cea care facea cea mai buna mancare, iar de fiecare data cand gustam paine de casa gustoasa, sarmale bune sau chiar si un desert nemaipomenit, instantaneu ne ducem cu gandul la preparatele bunicii.
De aceea, astazi am pregatit o serie de trucuri utile care va vor ajuta sa faceti o mancare gustoasa.
Cum sa ai cel mai gustos aluat?
Fie ca faci paine sau placinte, pentru a avea un aluat pufos si bun, adauga in compozitie o lingura de otet. In acest fel, te vei asigura ca preparatele tale vor iesi pufoase si gustoase.
Cum sa nu se taie maioneza
Daca vrei ca maioneza sa nu se taie, adauga inainte de preparare un varf de cutit de sare de lamaie si o lingurita de albus.
Cum sa nu se inmoaie ardeii umpluti
Daca vrei sa faci ardei umpluti si vrei ca aceste preparate sa nu se inmoaie, unge-i inainte de a ii baga in oala cu ulei de masline.
Unge forma de tort
Daca vrei sa faci tort, atunci unge forma de tort cu unt doar pe fund. Daca ungi si peretii, blaturile vor iesi strambe.
Cafea preparata prin infuzie
Daca vrei ca orice cafea pe care o prepari sa nu isi piarda aroma, atunci aceasta trebuie gatita prin infuzie, nu prin fierbere. In acest mod, vei avea o cafea mult mai aromata si mai buna, care nu isi va pierde din proprietati.
Aluat fraged – Trucuri utile in bucatarie
Tot in ceea ce priveste aluatul, bunica ungea vasul in care prepara aluatul cu putin ulei. In acest mod, putea sa framante aluatul mult mai bine, acesta iesea mai fraged si iesea mult mai gustos.
Aluatul nu se framanta prea mult deoarece se intareste in cuptor.
Tu ce trucuri pui in aplicare in bucataria ta atunci cand gatesti?
sursa foto: Pinterest