Iasomia: Beneficii, proprietati si cum putem sa o ingrijim
Iasomia este cunoscuta atat pentru frumusetea si mireasma ei spectaculoasa, cat si pentru beneficiile uimitoare pe care le are asupra organismului. Atunci cand vine vorba de parfumuri, multe dintre femei prefera mireasma uimitoare a iasomiei. Atat mirosul, cat si beneficiile iasomiei sunt uimitoare.
Plantarea si ingrijirea iasomiei
Daca esti in cautarea unei flori care sa iti parfumeze curtea sau gradina vara, atunci trebuie sa stii ca iasomia este planta potrivita. Aceasta frumoasa floare este un arbust cu frunze cataratoare si poate sa creasca foarte bine in gradina. Bineinteles, poate fi plantata si intr-un ghiveci in apartament.
Daca ai ales sa cresti si tu o astfel de floare, atunci afla ca ea trebuie pozitionata in lumina. Soarele trebuie sa ajunga direct la floare pentru ca acesta este un stimulent pentru iasomie.
Iasomia are nevoie si de spatiu deoarece este o floare care creste si se dezvolta rapid.
In ceea ce priveste tipul de sol, iasomia nu este deloc pretentioasa. Cu toate acestea, solul ideal pentru aceasta floare este unul moderat-umed, un sol care dreneaza foarte bine. Iasomiei nu ii plac solurile care baltesc.
Vara are nevoie de multa apa, insa ai grija ca solul sa se usuce intre udari.
Iasomia: Beneficiile ei asupra organismului
Ceaiul de iasomie este gustos, are efecte calmante si relaxante. Iasomia calmeaza, alunga stresul si are un efect deosebit de placut pe care il ofera organismului.
Cu toate acestea, este indicat sa nu consumati ceaiul de iasomie seara deoarece acesta are putina cofeina.
Ceaiul de iasomie are efecte uimitoare si asupra tranzitului intestinal, dar are efecte si asupra colesterolului „rau” din organism, reglandu-l. Calmeaza simptomele indigestiei, dar antioxidantii sai lupta si impotriva celulelor canceroase din organism.
Bautura din iasomie este gustoasa si are beneficii uimitoare asupra organismului, asa ca nu exista niciun motiv sa nu incepi sa o consumi si tu.
sursa foto: Pinterest