Cele mai frumoase 3 flori pentru o terasa de vis

Cele mai frumoase 3 flori pentru o terasa de vis

Nimic nu este mai frumos decat o terasa plina cu flori frumoase, colorate si pline de viata. Mai mult decat atat, toate aceste flori sunt ideale atat pentru terasa, cat si pentru foisorul casei tale sau pentru a amenaja o pergola.


Astazi am pregatit un articol cu top 3 cele mai frumoase flori pentru a avea o terasa de vis.

Muscate – Flori superbe, iubite de toata lumea

Muscatele sunt unele dintre cele mai populare flori. Aceste flori superbe, rustice, decorative sunt originare din Africa de Sud, fiind unele dintre florile ce se gasesc in majoritatea gospodariilor din tara noastra.

Ingrijirea muscatelor nu este deloc una complicata, insa florile au nevoie de cateva lucruri esentiale pentru a inflori cat mai mult si pentru a fi cat mai bogate. De exemplu, muscatele au nevoie de foarte multa lumina naturala, insa vara ele nu trebuie asezate in bataia directa a soarelui.


In ceea ce priveste udarea, muscatele au nevoie sa fie udate zilnic, dar nu in exces. In zilele caniculare, cel mai bine pentru muscate este sa scufunzi ghiveciul in apa pentru o perioada scurta de timp.

Salcioara, o planta superba, viguroasa

Salcioara (Impatiens) este o planta originara din India, Sri Lanka si Africa tropicala. Aceasta este ideala pentru terasa ta, fiind o planta ce iubeste lumina, dar nu lumina directa. De asemenea, salcioara este o planta ce iubeste apa, iar in ceea ce priveste temperatura, ea are nevoie de un minim de 12 grade Celsius.

O poti pozitiona pe terasa casei tale, intr-un spatiu ferit de lumina directa a razelor de soare.


Glicina – Flori pentru o terasa de vis

Glicina (Wisteria) este o planta care ofera un adevarat spectacol din punct de vedere vizual. Plantarea glicinei se face primavara sau toamna.

Aceasta floare spectaculoasa nu are nevoie de udare in mod constant, ceea ce o face ideala pentru persoanele care nu au foarte mult timp pentru ingrijirea florilor.

Pentru ca ea sa infloreasca, glicina are nevoie de soare suficient si de taieri de doua ori pe an: primavara si toamna. De asemenea, asigura-te ca ii oferi glicinei ingrasaminte potrivite.


Daca ai plantat glicina de curand, dupa ce glicina s-a prins asigura-te ca ii pui la baza tulpinei un strat de compost si un strat de muschi pentru a retine umezeala. Aceste doua straturi ajuta si la impiedicarea dezvoltarii buruienilor.

Alege si tu astfel de flori spectaculoase pentru a avea o terasa de poveste!

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI