Alegerea recipientelor pentru ghivece si aranjamente superbe de flori

Alegerea recipientelor pentru ghivece si aranjamente superbe de flori

Cum alegem recipientele pentru florile noastre, dar si care sunt cele mai folosite materiale pentru ghivece, afli din articolul de aici.


Am pregatit pentru tine un scurt ghid pentru a te orienta atunci cand vine vorba de alegerea materialelor pentru ghivecele tale. In acest fel, vei putea sa plantez flori superbe in ghiveci si sa alegi suporturile pentru ele cele mai potrivite. Florile din ghiveci pot fi plantate atat pentru curte, astfel incat sa tin frumusete spatiul, dar si in apartament.

Bougainvillea, arbustul decorativ spectaculos ce face concurenta multor flori

Cele mai folosite materiale pentru ghivece sunt: 
– Teracota;
– Lemn;
– Plastic;
– Piatra;
– Beton;
– Aluminiu;
– Sticla fibroasa.

Cresterea plantelor in recipiente cu compost

Cresterea plantelor in recipiente cu compost este mai populara decat cresterea acestora in sol. Aceasta modalitate este foarte potrivita pentru spatii mai mici sau daca nu aveti sol de gradina suficient sau potrivit.


Cele mai eficiente plantari in ghivece, din punct de vedere vizual, sunt cele in care ghiveciul reflecta stilul sau tipul de gradina si are o marime si o forma potrivita cu planta.

Cat de importanta este marimea ghiveciului

Marimea ghiveciului va avea o influenta directa asupra modului in care va creste planta. Radacinile unei plante dintr-un ghiveci mic vor fi mai sensibile decat radacinile care au mai mult sol in jurul lor si aceasta inseamna ca vor avea nevoie de mai multa ingrijire.

In general, cu cat un recipient este mai mare, cu atat lucrurile sunt mai simple si mai usoare – mutati plantele mici intr-un ghiveci mare gradual, pe masura ce cresc. Din punct de vedere practic, nu este indicat sa plantati arbusti sau copaci in ghivece care se ingusteaza de la baza in sus, pentru ca va trebui sa le spargeti cand veti vrea sa le schimbati locul.


Materialele folosite pentru ghivece si ca ghivece – Alegerea recipientelor

Exista o gama larga de materiale ce pot fi folosite ca ghivece, cum sunt stropitorile sau butoiasele taiate in doua. Ghivecele din piatra sau beton rezista in timp, dar sunt greu de mutat.

Metalul cunoaste in ziua de azi o renastere, dar gustul modern pledeaza mai degraba pentru ghivece din aluminiu decat pentru ghivece de plumb. Un material bun, modern este sticla fibroasa, care e usoara, dar durabila. In orice caz, cele mai obisnuite materiale pentru ghivece sunt lemnul, teracota si plasticul. Fiecare are avantajele sale si poate fi mai potrivit pentru anumite plante decat pentru altele.

Majoritatea magazinelor ofera o gama larga de recipiente.
Materialele obisnuite includ teracota, lemn si plastic, ciment, piatra, ceramica, piatra reconstituita si amestecuri de piatra si beton. Puteti de asemenea cumpara „picioruse”, pentru ca ghivecele sa nu fie in contact cu solul.


Trucuri pentru plante crescute in ghiveci sanatoase si frumoase

DCIM100SPORT

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI