Bougainvillea, arbustul decorativ spectaculos ce face concurenta multor flori

Bougainvillea, arbustul decorativ spectaculos ce face concurenta multor flori

Bougainvillea este un arbust decorativ ce face concurenta multor flori spectaculoase. Este o floare deosebit de frumoasa si extrem de apreciata, mai ales atunci cand vine vorba de infrumusetarea teraselor.


Un arbust florifer viguros, o planta cu tulpine cataratoare pe care o vom observa pe stradutele din Atena, Santorini sau alte orase din Italia si Grecia. Surpriza placuta este ca bougainvillea poate fi plantata atat in exterior, insa se potriveste foarte bine si in interior. Aceasta planta este perfecta pentru zonele cu climat cald.

Cum ingrijim bougainvillea, o floare spectaculoasa pentru curtea noastra

In ceea ce priveste temperatura, ea iubeste temperaturile ridicate. Se preteaza foarte bine in zonele in care este canicula. Cu toate acestea, pe timp de iarna are nevoie de temperaturi de minim 10 grade Celsius.

Pozitioneaz-o intr-un loc unde are parte de foarte multa lumina. Daca are parte de cel putin 6 ore de soare pe zi, te asigur ca iti va face flori frumoase si va creste bogat. In acest fel, te vei bucura de o planta spectaculoasa.


Truc important

Culoarea ei este absolut superba, insa pentru ca ea sa se dezvolte sanatos, ai grija sa pulverizezi in unele zile de canicula apa necalcaroasa pe frunze. Ideal ar fi sa faci acest lucru pe seara sau dimineata devreme, nu atunci cand este canicula prea mare.

Bougainvillea este o planta ce concureaza cu Wisteria (Glicina)

Din articolele anterioare (Specii de plante cataratoare care transforma gradinile – Wisteria, Ce trebuie sa stii daca vrei o Wisteria (Glicina) inflorita superb) stim ca glicina este un arbust decorativ extrem de frumos.


Ei bine, aceasta frumoasa planta ce are in jur de 18 specii concureaza cu glicina atunci cand vine vorba de aspectul frumos. Cu toate acestea, poti alege ambii arbusti in curtea ta pentru a te bucura de o gospodarie absolut superba.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI