Alternative pentru incalzirea spatiilor industriale

Alternative pentru incalzirea spatiilor industriale

Incalzirea spatiilor industriale poate fi destul de dificila. Inainte de a alege sa investesti intr-un astfel de sistem de incalzire, afla care sunt caracteristicile acestora si ce sisteme sunt moderne si practice.


Fie ca alegi sa achizitionezi un sistem de incalzire pentru casa, pentru spatii industriale sau un sistem de incalzire pentru apa, precum sunt aceste boilere electrice, trebuie sa tii cont de volumul de apa pe care il incalzesti, respectiv de marimea spatiului ce urmeaza a fi incalzit, cat si de costurile pe care sistemele de incalzire le aduc lunar.

De ce trebuie sa tii cont?

1. In primul rand, incalzirea unor spatii industriale presupune costuri mari. De aceea, inainte de a alege un sistem de incalzire, asigura-te ca vei putea suporta costurile lunare, avand in vedere faptul ca orice combustibil costa destul de mult si ca un spatiu mare are nevoie de un volum puternic de caldura.

2. In al doilea rand, asigura-te ca alegi varianta cea mai buna care sa faca fata si sa ofere caldura necesara intregii suprafete.


Tine cont de eficienta

Inainte de a alege un sistem de incalzire, asigura-te ca tii cont de pierderile de caldura care pot exista in cladire.

De asemenea, confortul termic pe care ti-l va oferi sistemul de incalzire este si el important. Confortul termic este oferit de o temperatura constanta, iar acest lucru poate fi obtinut cu ajutorul unor sisteme ce au termostate de ambianta, termostate care ajuta la stabilizarea temperaturii.

Timpul de incalzire

Daca alegi un sistem de incalzire prin ardere, el incalzeste incaperea intr-un timp proportional cu randamentul de combustie. Timpul de incalzire este un criteriu de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un sistem de incalzire.


Ce sisteme alegi pentru a incalzi o hala industriala

Exista o varietate de solutii pentru incalzirea spatiilor industriale.

Sisteme de incalzire a aerului prin convectie

Acestea functioneaza cu arzatoare de gaz sau elemente electrice pentru a incalzi si a recircula aerul.

Incalzirea prin sisteme cu infrarosu

Incalzirea prin sisteme cu infrarosu foloseste panouri care emit lumina pentru a radia energia. Un astfel de sistem este mai rapid decat cel prin convectie, daca este nevoie de o incalzire superficiala.


Acest sistem este folosit pentru uscarea vopselei, dar poate fi folosit si pentru a pregati in prealabil tencuieli sau invelisuri.

Se mai poate opta si pentru incalzirea prin sisteme cu inductie, dar si pentru inalzirea prin sisteme cu rezistenta electrica.

 

Inainte de a alege un sistem de incalzire potrivit, trebuie sa iei in considerare timpul de incalzire, dar si eficienta acestora, cat si confortul termic.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI