Amenajarea gradinii pe verticala – 15 idei care te vor inspira

0
4658

Amenajarea gradinii pe verticala – 15 idei care te vor inspira

Decat sa ne gandim la aceste zile capricioase, care nu fac altceva decat sa ne dea peste cap planurile pentru amenajarea gradinii, mai bine aflam din acest articol idei de a decora micile spatii cu flori si le aflam din imaginile pe care le-am pregatit mai jos, desigur.


Asadar pentru a salva cat mai mult spatiu din coltisorul pregatit special pentru flori, ar fi ca amenajarea sa se faca pe verticala si nu pe orizontala, asa cum erati obisnuti. Si am afirmat asta deoarece suntem siguri ca fiecare are in casa o multime de flori tinute ori pe jos ori pe pervaz, ceea ce nu inseamna decat un loc aglomerat.

Fie ne dorim sa sadim in pamant ierburi aromatice sau flori colorate de vara, aceste gradini pe verticala sunt utile deoarece nu ocupa spatiu aproape deloc, si dupa cum o sa observati in imaginile de astazi, speciile de plante care se potrivesc in astfel de locuri sunt cele scunde si fara o coroana foarte bogata, asta pe de o parte. Pe de alta parte exista si zarzavaturi care se preteaza a fi crescute intr-un acest fel, printre ele enumerand gustoasa salata dar si fructe parfumate precum delicioasele capsune.

Pe langa faptul ca putem putem planta o multime de zarzavaturi si plante aromatice in gradini pe verticala, ceea ce mai putem face este sa amenajam si portiunile de gard pe care vrem sa le scoatem in evidenta. Iata cum in imaginile de mai jos.


amenajarea gradinii

amenajarea gradinii

Idei de suporturi verticale pentru ghivece cu plante.

amenajarea gradinii

amenajarea gradinii

Idei pentru interior.

Portiuni de gard decorat cu plante crescute pe verticala.


Idei de a decora portiunea de langa usa de la intrare.

Daca v-au placut aceste idei de amenajari, atunci va invitam sa le comentati pe pagina noastra de facebook.

sursa foto