Amenajarea și organizarea unui dormitor în nuanțe deschise

Amenajarea și organizarea unui dormitor în nuanțe deschise

Dormitorul este un sanctuar personal în care petrecem o mare parte din timpul nostru, așa că amenajarea și organizarea unui dormitor sunt deosebit de importante pentru starea noastră de bine și confortul zilnic.


Un trend popular în design-ul interior este amenajarea dormitorului în nuanțe deschise, care creează un mediu relaxant, luminos și aerisit.

Paleta de culori

Alegerea nuanțelor deschise pentru pereți și mobilier este cheia pentru un dormitor plin de lumină și prospețime.

Culorile deschise, cum ar fi alb, crem, bej, gri deschis, sau pasteluri, creează o bază neutrală care poate fi completată cu accente de culori mai închise sau mai strălucitoare în decorul textil sau în decorațiuni.


Luminozitatea

Un alt element cheie în amenajarea unui dormitor în nuanțe deschise este luminozitatea.

Folosește ferestre mari pentru a permite luminii naturale să intre în cameră. Poți adăuga draperii ușoare sau jaluzele pentru intimitate, dar asigură-te că le poți trage pentru a lăsa lumină cât mai multă în timpul zilei.

Mobilier simplu și elegant

Alege mobilier simplu și elegant, de preferință în culori deschise sau lemn natural.


Piesele de mobilier cu liniile curate și simplitatea design-ului contribuie la aerul de relaxare al dormitorului. Un pat cu un cadru simplu sau un dulap cu uși glisante pot economisi spațiu și se pot potrivi perfect într-un decor în nuanțe deschise.

Accente colorate

Pentru a evita un aspect prea monoton, adaugă câteva accente colorate. Acestea pot fi perne decorative, cuverturi, tablouri, sau accesorii.

Optează pentru nuanțe care te fac să te simți bine și care se îmbină bine cu paleta de culori deschise din cameră. De exemplu, nuanțe de albastru deschis, verde pastel sau roz pudrat pot adăuga un strop de culoare fără a crea o senzație de aglomerație.


Iluminarea din încăpere

Iluminarea ambientală poate schimba complet atmosfera unui dormitor.

Folosește lămpi de podea sau abajururi pentru a crea lumină ambientală caldă și relaxantă. Un candelabru elegant deasupra patului poate aduce un farmec suplimentar. Poți adăuga și lămpi de citit pentru a te bucura de lectură înainte de culcare.

Organizare eficace

Pentru a menține un aspect curat și ordonat în dormitor, asigură-te că ai suficient spațiu de depozitare.

Dulapurile cu uși glisante, sertarele de sub pat sau noptierele cu sertare pot oferi spațiu pentru haine și accesorii. Păstrează suprafețele de lucru libere de dezordine pentru a crea o atmosferă de relaxare.

Plante de interior

Adaugă câteva plante de interior în cameră pentru a aduce natura înăuntru. Plantele pot decora și purifica aerul în același timp.

3 Plante și flori de apartament care schimbă aspectul locuinței tale

Detalii personale

Nu uita să adaugi câteva detalii personale în decor, cum ar fi fotografiile de familie, obiectele adorate sau suvenirurile de călătorie. Acestea pot adăuga o notă de intimitate și personalitate în dormitor.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI