Soluții inteligente pentru organizarea spațiului în casă

Soluții inteligente pentru organizarea spațiului în casă

Organizarea spațiului în casă poate face minuni pentru confortul și funcționalitatea locuinței tale.


Indiferent dacă locuiești într-un apartament mic sau într-o casă mare, soluțiile inteligente pentru organizare pot face ca fiecare centimetru din casa ta să fie folosit eficient. Aceste câteva sfaturi și idei sunt ideale pentru a-ți optimiza spațiul și a crea un mediu mai ordonat și mai plăcut.

1. Declutter și curățenie

Termenul „clutter” provine din engleză și descrie starea de dezordine, haos și acumulare de obiecte inutile care ocupă în mod excesiv spațiile. Prin urmare, „declutter” se referă la procesul de eliminare și remediere a acestei dezordini și confuzii.

Începe prin a face o revizuire a obiectelor din casă și elimină lucrurile pe care nu le mai folosești sau care nu îți aduc bucurie. O casă mai puțin aglomerată va face spațiul să pară mai mare și mai organizat.


2. Mobilier multifuncțional

Investește în mobilier care servește mai multe scopuri. De exemplu, un pat cu depozitare sub el poate fi util într-un dormitor mic, iar o masă de cafea extensibilă poate face camera de zi să fie mai versatilă.

3. Organizatoare pentru sertare și dulapuri

Folosește organizatoare pentru sertare, cutii, coșuri pentru a-ți păstra hainele, articolele de bucătărie sau alte obiecte mici în ordine. Acestea te ajută să găsești mai ușor ceea ce cauți.

4. Folosește pereții

Pereții pot fi transformați în spații de depozitare inteligente. Montarea rafturilor sau a suporturilor pe perete poate crea spațiu suplimentar pentru cărți, decorațiuni sau articole de uz casnic.


5. Sub pat și sub scară

Spațiul de sub pat și sub scară poate fi valorificat la maximum. Poți adăuga sertare sau rafturi pentru depozitare sub pat, iar sub scară poți crea un spațiu de depozitare sau un colț de lectură.

6. Înălțarea mobilei

Dacă spațiul este limitat în camera ta, optează pentru mobilă cu picioare înalte. Acest lucru creează spațiu sub mobilă, ceea ce face camera să pară mai aerisită.

7. Culori deschise

Culorile deschise și luminoase pot face ca un spațiu mic să pară mai mare și mai prietenos. Folosește culori deschise pentru pereți și mobilă.


8. Ușile glisante

Dacă spațiul este destul de mic, ușile glisante pot economisi spațiu. De exemplu, ușile glisante pentru dulapuri sau pentru băi pot face ca spațiul să fie mai ușor de utilizat.

9. Echilibru și simetrie

Organizarea simetrică a mobilei și a decorațiunilor poate face spațiul să pară mai armonios și mai organizat.

10. Etichete și sisteme de urmărire

Folosește etichete și sisteme de urmărire pentru a ști unde se află lucrurile tale. Poți să le folosești pentru a-ți organiza rafturile, sertarele sau cutiile.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI