Amenajari spectaculoase cu arcade – 23 de feluri de a evidentia exteriorul

Amenajari spectaculoase cu arcade – 23 de feluri de a evidentia exteriorul

Denumirea populara a lunii Mai este Florar. Este luna in care pamantul se pregateste sa ne dea cele mai bune recolte. Este luna in care florile incep sa-si arate frumusetea pura. Este luna cu cele mai multe culori. Din acest motiv si pentru ca este timpul florilor, nu am vrut sa ratam ocazia de a va prezenta idei de amenajari spectaculoase in gradina. Amenajari care au ca elemente de decor arcadele.


Cum realizam amenajari spectaculoase in gradina

De ce sa consultam o multime de specialisti in design exterior cand ii avem chiar in gradina. Iar daca nu stiti care sunt acestia, vi-i spunem noi. Ei bine, florile de primavara sunt cei mai experimentati designeri. Dar nu ar trebui sa ne bazam doar pe ele. Ideal ar fi sa le si evidentiem. Cum? Simplu. Cu ajutorul arcadelor. Arcade care pot fi construite dintr-o multime de materiale.

amenajari spectaculoase amenajari spectaculoase amenajari spectaculoase

Arcadele din metal ca elemente de design in gradina

Elementele de design, asa cum sunt arcadele, aduc acel plus de estetic in gradina. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, cum ar arata oare aceste constructii daca nu ar fi inconjurate de flori? Monoton spunem noi. De aceea pentru a obtine cele mai frumoase decoruri ar trebui sa le infrumuseta cu flori cataratoare. Ca de exemplu, trandafirii. Si nu i-am ales intamplator. I-am ales pentru ca sunt plante spectaculoase ca aspect si pentru ca se cred stapanele gradinii. Asa si este.

amenajari spectaculoase

Sfaturi si sugestii pentru ingrijirea trandafirilor cataratori

Curatarea se face primavara si numai dupa ce a trecut perioada de inghet. Taierea plantei tinere se face doar in cazul ramurilor uscate. Curatarea plantelor de peste 3 ani se face doar pentru estetic si de a stimula ramificatia. Se lasa neatinsa partea viguroasa.


Concluzia este urmatoarea: in cazul trandafirilor urcatori ar trebui sa ne amintim in fiecare an aceste doua reguli.

  1. Nu se aplica taieri radicale la trandafirii urcatori.
  2. Se va evita pe cat posibil taierea lemnului format in anii precedenti.

amenajari spectaculoase amenajari spectaculoase amenajari spectaculoase amenajari spectaculoase

sursa foto: Pinterest

 

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI