Amenajează-ți propria bibliotecă în living room

Amenajează-ți propria bibliotecă în living room

Cu agitația vieții cotidiene, uneori avem nevoie de un refugiu în care să ne relaxăm și să ne bucurăm de plăcerea lecturii, cu o bibliotecă în living room. Un mod minunat de a aduce această experiență în centrul casei tale este prin amenajarea unei biblioteci în living room.


Această zonă specială nu doar adaugă o notă de eleganță și cultură în spațiul de zi, dar și invită la descoperirea lumii fascinante a cărților.

1. Alege mobilier funcțional

Optează pentru mobilier funcțional și elegant. O bibliotecă de perete sau rafturi încorporate oferă spațiu suficient pentru cărți și permite expunerea lor într-un mod atrăgător. Combină rafturile deschise cu sertare sau dulapuri pentru un aspect echilibrat.

2. Iluminat corespunzător

Asigură-te că ai iluminat adecvat pentru lectură. Lampadarele de podea sau aplicele de perete pot oferi iluminare focalizată în zonele de citit, creând o atmosferă plăcută și relaxantă.


3. Culori calde și texturi plăcute

Folosește culori calde și texturi plăcute pentru a crea o atmosferă confortabilă. Nuanțele de bej, gri deschis sau culorile naturale completează perfect atmosfera relaxată a unei biblioteci.

4. Spațiu de relaxare

Integrează un colț de relaxare. Adaugă un fotoliu confortabil sau o mică canapea în apropierea bibliotecii pentru a crea un loc plăcut în care să te cufunzi în lectură.

5. Sortează și organizează cărțile

Organizează cărțile în funcție de gen sau autor pentru un aspect ordonat și ușor de navigat. Sortarea cărților pe rafturi în funcție de tematică poate oferi un element estetic plăcut.


6. Adaugă elemente decorative

Personalizează spațiul cu elemente decorative. Vazele, obiectele de artă sau fotografiile de familie adaugă un strop de personalitate în bibliotecă și contribuie la crearea unui spațiu confortabil.

7. Creează un spațiu pentru a servi o cafea

Dacă spațiul permite, amenajează un mic colț pentru. O masă mică, cu o cafetieră și câteva gustări, poate transforma biblioteca într-un loc perfect pentru momente de relaxare și contemplare.

9. Integrarea unui birou mic

Dacă dorești să folosești biblioteca și pentru activități de lucru sau scriere, integrează un birou mic. Acesta poate servi drept un colț liniștit pentru activități creative.


10. Textile comode

Adaugă textile comode. Pături, perne decorative sau covoare moi contribuie la crearea unei atmosfere primitoare și pline de confort.

24 Modalitati diferite de a iti transforma peretele intr-o biblioteca

11. Bibliotecă pentru copii

Dacă ai copii, creează o mică bibliotecă pentru ei. O zonă dedicată cărților pentru copii, cu scaune și culori vesele, îi poate încuraja să își dezvolte dragostea pentru lectură.

12. Alege biblioteca modulară

Optează pentru o bibliotecă modulară. Astfel, poți adapta și schimba configurația în funcție de evoluția colecției tale de cărți sau de nevoile spațiului.

Amenajarea unei biblioteci în living room-ul tău nu numai că aduce plăcerea lecturii în centrul casei tale, dar și transformă spațiul într-un loc sofisticat și relaxant. Cu atenție la detalii și cu dragoste pentru cărți, poți redescoperi bucuria lecturii în propriul tău sanctuar literar.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI