Anul Nou in toata lumea – Traditii, superstitii, obiceiuri si mituri
Anul Nou in toata lumea: Iata ce traditii, superstitii si obiceiuri aduce trecerea dintre ani, dar si cum sarbatoresc oamenii din alte tari Anul Nou.
Oamenii din intreaga lume sarbatoresc trecerea dintre ani cu o multime de traditii, cu voie buna, petreceri, dar si cu preparate gustoase. Sarbatorim terminarea vechiului an si inceperea unui an nou, ce speram sa fie mai bun si mai bland cu noi.
Aceasta sarbatoare are loc in noaptea de 31 decembrie si se sfarseste in dimineata de 1 ianuarie, cand noul an isi face aparitia.
Traditiile din Romania in noaptea de Anul Nou
In toata colturile din Romania, oamenii merg in noaptea de revelion cu sorcova si cu plugusorul. Traditia spune ca se merge din casa in casa cu plugusorul, urand oamenilor un an mai bun si mai prosper. Urarile si obiceiurile din acest an sunt facute pentru a alunga spiritele rele din anul ce tocmai a trecut. In acest fel, noul an va aduce cu el mai multa prosperitate.
De asemenea, se spune ca este bine ca in seara de anul nou sa primesti prima data in casa un barbat sau un baiat pentru ca noul an sa fie puternic si viteaz ca el. De obicei, colindatorii sunt cei care iti calca prima data pragul, asa ca alege ca primul sa fie un baiat.
Un alt obicei spune ca in seara de anul nou se deschide usa pentru a lasa vechiul an sa plece si pentru ca noul an sa intre in casa si in viata ta.
Traditii de Anul Nou pentru fetele nemaritate
In seara de Anul Nou, fetele ce nu s-au maritat inca pun intr-un vas cu apa un ban, un fir de busuioc si o ramura de mar. Cu ajutorul acestui mic obicei, in seara de Anul Nou ele isi vor visa ursitul.
De asemenea, daca in seara de Anul Nou te saruti sub vasc, inseamna ca iti vei petrece toata viata cu acel baiat, inconjurata de dragoste si fericire.
Traditiile din intreaga lume in noaptea de Anul Nou – Anul Nou in toata lumea
In noaptea de anul nou, oamenii din intreaga lume isi pun o dorinta. Se spune ca aceasta se va implini in noul an.
In Napoli, Italia, oamenii arunca pe fereastra unele lucruri vechi pentru a face loc unor lucruri noi. Acesta este un obicei vechi ce spune ca este bine sa lasi lucrurile vechi sa plece pentru a face loc unor lucruri noi mai bune.
In Grecia, copiii isi pregatesc ghetele in noaptea de anul nou pentru a primi o multime de cadouri de la Sfantul Vasile, sfant pe care il sarbatorim si noi pe data de 1 ianuarie.
sursa foto: pexels.com