Aprile, o luna plina de activitati in gradina: Ce facem si cum ingrijim gradina

Aprile, o luna plina de activitati in gradina: Ce facem si cum ingrijim gradina

Daca pana acum am curatat gradina, am avut activitati minime in ceea ce priveste cultura de legume, fructe si flori, in luna aprilie incepe treaba solicitanta. In luna aprilie deja am trecut la ora de vara, iar acest lucru nu inseamna decat ca ne putem apuca de treaba.


Planificarea activitatilor

O greseala pe care o fac majoritatea oamenilor este sa nu isi planifice activitatile din timp si sa se organizeze pe parcurs. Ei bine, acest lucru iti mananca o multime de timp. De aceea, pentru a te putea organiza cat mai bine, dar si pentru a putea sa te bucuri de cateva zile libere, este bine sa te organizezi si sa planifici activitatile. Lista de mai jos te va ajuta, cu siguranta.

In primul rand, inainte de orice activitate, se repara si se ascut toate uneltele de gradinarit, dar se si achizitioneaza unele noi, daca este cazul. Apoi, va puteti apuca de treaba in gradina voastra frumoasa.

Arbori si arbusti

La inceputul lunii aprilie se tund plantele vesnic verzi, precum: ienupar, chiparos sau conifere, dar si gardul viu.


De asemenea, acum se mai pot planta arbori si arbusti si transplatarea lor se face tot in aprilie, daca nu ati facut-o deja in luna martie.

Gradina de flori

In gradina de flori, in aceasta luna se indeparteaza materialele pe care le-ai folosit pe timp de iarna pentru protectia. De asemenea, in aprilie se planteaza, transplanteaza si se plivesc plantele. De asemenea, tot acum se vor planta si tuberculii de gladiole.

In aprilie se taie si trandafirii si apoi se aplica ingrasamant.


Gazonul din curte

Gazonul din curte se ingrijeste tot incepand cu aceasta luna. Asigurati-va ca folositi substante organice bogate in azot. In aceasta luna, se efectueaza lucrari de sacrificare ale gazonului pentru ca lunile viitoare acesta sa se dezvolte mult mai frumos. De asemenea. acum se si iriga gazonul corespunzator.

Alte activitati in gradina din luna aprilie

  • Se indeparteaza buruienile;
  • Se planteaza bulbii de dalie, crini si gladiole;
  • Se testeaza calitatea solului;
  • Se insamanteaza legumele si florile de sezon si se muta rasadurile in gradina. Spre sfarsitul lunii se seamana si porumbul si fasolea;
  • Straturile de capsuni trebuie pregatite si trebuie sa va asigurati ca sunt bine irigate.

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI