Aranjarea plantelor din ghiveci în interiorul apartamentului pentru un plus de design verde

Aranjarea plantelor din ghiveci în interiorul apartamentului pentru un plus de design verde

Aranjarea plantelor din ghiveci într-un mod estetic nu doar oferă un aspect plăcut, dar poate îmbunătăți și calitatea vieții.


Plantarea unei grădini în interiorul apartamentului nu numai că aduce beneficii pentru sănătate, dar poate transforma și spațiul într-un mediu plin de vitalitate și prospețime.

1. Creează grupuri de plante: O așezare armonioasă

Aranjează plantele în grupuri pentru a crea un aspect armonios. Plantele de diferite dimensiuni și forme pot fi grupate pe un raft sau în colțuri pentru a forma un ansamblu armonios.

Combinația de texturi și culori va adăuga o dimensiune vizuală interesantă spațiului.


2. Etajarea plantelor: Adâncime și dinamism

Folosește diferite înălțimi ale plantelor pentru a crea un aranjament echilibrat. Plantele mai înalte pot fi plasate în spate, iar cele mai scunde în față. Acest lucru adaugă adâncime și dinamism aranjamentului și asigură că fiecare plantă este vizibilă.

3. Mix de texturi și culori: Contrast vizual plăcut

Combinația de plante cu frunze verzi, roșii sau cu texturi diferite poate aduce un contrast vizual plăcut. Plantele suculente cu frunze groase pot fi alăturate plantelor cu frunze delicate, creând un mix de culori și texturi care atrage privirea.

4. Plante în ghivece decorative: Stil și eleganță

Ghivecele în care plantele sunt așezate au și ele un rol important în design. Alege ghivece decorative care să se potrivească cu stilul general al camerei tale. Ghivecele cu modele, texturi sau culori accentuate pot adăuga un element de stil și eleganță.


5. Plante așezate strategic în spațiile goale

Aranjează plantele în locurile unde simți că există goluri vizuale. Fie că este vorba despre un colț neglijat sau un spațiu între mobilier, adăugarea de plante poate umple aceste spații și aduce un plus de viață și culoare.

6. Adăugarea de elemente suspensate

Plantele care se întind pe un suport suspendat pot adăuga un element decorativ deosebit.

Acestea pot fi așezate deasupra mobilierului sau pe pervazurile ferestrelor pentru a aduce o notă elegantă și relaxantă.


7. Jardiniere pe pereți: Spațiu vertical exploatat eficient

Exploatează spațiul vertical prin așezarea de jardiniere pe pereți. Aceasta nu doar economisește spațiu, dar și oferă o priveliște uimitoare. Creează o „grădină verticală” cu plantele tale preferate pentru a aduce un plus de viață în orice cameră.

8. Plante aromatice în bucătărie

Dacă dispui de spațiu în bucătărie, plantele aromatice în ghivece pot aduce un plus de stil.

Plasează ghivecele cu ierburi precum busuiocul, menta sau rozmarinul pe ferestre sau pe blatul de lucru pentru a avea mereu la îndemână ingrediente proaspete și pentru a aduce o notă proaspătă în spațiul de gătit.

Legume crescute în ghiveci – Propria grădină de vitamine în apartamentul tău

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI