Așa îndepărtați rapid petele de apă dură de pe suprafețele din baie

Apa dură, deși nu este periculoasă pentru organism, are dezavantajele ei, mai ales pe suprafețele din baie. Petele de calcar de pe cabina de duș, oglinzi, robinete și chiuvete provin de la mineralele care se regăsesc în apă. Apa dură lasă urme destul de vizibile, deoarece conține un nivel ridicat de carbonat de calciu. Astăzi vă arătăm câteva metode simple prin care îndepărtați rapid petele de apă dură de pe suprafețele din baie!


Așa îndepărtați rapid petele de apă dură de pe suprafețele din baie

Petele de apă dură se formează din cauza acumulării de minerale, cum ar fi calciul și magneziul, pe suprafețele din baie, precum cada, dușul sau bateriile de la chiuvetă. Aceste mici depozite se acumulează în timp. De cele mai multe ori, aceste pete nu iese nicicum, indiferent de câte soluții folosiți.

Produse de curățare naturiste

Pentru a elimina definitiv acele pete de apă dură, aveți nevoie de produse de curățare cu pH scăzut (pH scăzut = acid ridicat!) care poate acționa eficient. De ce aveți nevoie pentru a îndepărta rapid petele de apă dură de pe suprafețele din baie? Utilizarea acestor metode vă va ajuta să mențineți suprafețele din baie curate și strălucitoare mai mult timp, fără a recurge la soluții chimice puternice.

De ce aveți nevoie:

  • Oțet alb
  • Lămâi sau suc de lămâie
  • Apă caldă
  • Sticlă cu pulverizator
  • Prosop dur
  • Lavetă din microfibră.

Metodele de curățare

Înmuiere cu oțet

Umpleți o sticlă cu pulverizator cu părți egale apă caldă și oțet. Pulverizați bine zona afectată cu soluția aceasta. După câteva minute, aplicați, din nou, acordând o atenție deosebită oricăror zone cu probleme.


Folosiți un prosop dur pentru a freca petele de apă. Textura de pe prosop va ajuta la slăbirea și eliminarea petelor de apă. În acest moment, îndepărtarea petelor nu ar trebui să fie o problemă.

Ștergeți soluția cu un prosop curat sau o cârpă din microfibră. Dacă puteți, clătiți de câteva ori zona cu apă caldă și ștergeți.

Soluție de suc de lămâie

Luați una sau două lămâi întregi. Începeți prin a le rula pe un blat de bucătărie: acest lucru ajută la eliberarea sucului de lămâie din membranele sale.


Tăiați lămâia(le) în jumătate. Veți ști că ați procedat corect dacă fiecare dintre jumătățile de lămâie are un aspect rotund.

Tăierea lor în acest astfel face lămâile mai ușor de ținut în palmă. Folosește o jumătate din lămâie ca abraziv natural și burete în același timp!

Zeama de lămâie acționează ca un acid pentru a ajuta la îndepărtarea apei dure, în timp ce spălarea în mișcări circulare cu lămâia ajută la îndepărtarea petelor în același mod în care ar face un prosop sau un burete. La final, clătiți sau ștergeți suprafața de sticlă cu apă caldă și un prosop curat.


Sursa: southernliving.com

Foto: pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI