Bicarbonatul de sodiu este un produs extrem de versatil și un adevărat salvator în gospodărie. Se folosește prin casă, dar poate fi utilizat și în curte! Iată câteva beneficii uimitoare ale bicarbonatului de sodiu în grădina ta.
Beneficii uimitoare ale bicarbonatului de sodiu în grădina ta
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit inclusiv în grădină, deoarece are o mulțime de beneficii asupra plantelor din curte. Acest ingredient, folosit des în bucătărie, are efecte uimitoare asupra plantelor din grădină.
Mai jos, haideți să descoperim beneficiile bicarbonatului de sodiu în grădină, pentru a avea grijă de plantele noastre preferate!
Adio mucegai la plante
Datorită proprietăților sale antifungice, bicarbonatul de sodiu este excelent și împotriva mucegaiului, în acest caz specific mucegaiului din plante.
Pentru a-l elimina din plante, dizolvați 2 lingurițe de bicarbonat pentru fiecare litru de apă și aveți grijă să îl pulverizați pe plante la fiecare 10 zile.
Revitalizează trandafirii
Daca iubesti trandafirii, cu care ai putea face apa de trandafiri de casă, sa stii ca bicarbonatul te poate ajuta sa ii revigorezi si sa ii faca sa para mai frumosi si mai vigurosi!
Pentru a face acest lucru, va trebui să dizolvați 1 lingură de sare Epsom și 1 lingură de bicarbonat de sodiu în 5 litri de apă. După ce se dizolvă bine, udă plantele.
Îndepărtează păduchii de plante
Afidele sunt denumite și păduchi de plante și pot fi dificil de scăpat de ele. Dar o poți face astfel: dizolvă 2 linguri de bicarbonat într-un litru de apă, la care vei adăuga puțin săpun natural neutru sau chiar un ulei. Pulverizați soluția cu un vaporizator pe pantalonul care urmează să fie tratat.
Roșii mai dulci
Roșiile sunt un aliment fundamental al dietei mediteraneene și din acest motiv trebuie îngrijite și „răsfățate”. Daca vrei rosii mai dulci, poti stropi pamantul cu putin bicarbonat de sodiu la fiecare 15 zile. Alternativ, puteți folosi argilă verde.
Neutralizează mirosurile urâte
În grădină pot apărea mirosuri neplăcute, ambele provenite din compostare, dar și din coșurile de gunoi, de exemplu. În cazul compostării, stropiți-l cu bicarbonat de sodiu, adăugând în același timp o pungă de material umplută cu această pulbere versatilă.
Sursa foto: Antena 3