Bolile plantelor de apartament – Ingrijire si prevenire

Bolile plantelor de apartament – Ingrijire si prevenire

Niciun apartament nu arata ca „acasa” daca aici nu se afla macar cateva ghivece de flori frumoase.


Afla ce boli pot avea plantele tale din apartament, cum le previi si cum le poti salva.

Cum prevenim imbolnavirea plantelor de apartament?

Inainte de a cumpara o planta, gandeste-te daca ai timp sa o ingrijesti si daca te poti ocupa de ea.

Prevenirea imbolnavirii se poate face nelasand-o expusa direct in razele soarelui, mai ales in cazul florilor care nu suporta acest lucru. Florile au nevoie de lumina, insa aceasta lumina nu trebuie sa provina direct de la razele de soare deoarece se pot imbolnavi.


De asemenea, ai grija ca pamantul sa nu fie prea umed sau prea uscat, dar fereste plantele si de caldura sau de frigul excesiv.

De ce cad frunzele florilor?

Se intampla ca, uneori, frunzele florilor sa cada fara sa stii de ce. Ei bine, acest lucru se poate intampla din cauza socului de caldura, a curentului de aer rece sau din cauza mutarii plantelor intr-un spatiu care nu le prieste.

De asemenea, bobocii plantelor pot sa cada din cauza aerului uscat, din cauza luminii sau a apei insuficiente. Fanarea florilor (trecerea florilor) prea rapida poate fi rezultatul apei insuficiente, a caldurii excesive, a aerului uscat sau a lipsei de lumina.


Bolile florilor de apartament

  • Bacteriile daunatoare

Bacteriile acestea daunatoare afecteaza plantele si provoaca putregai sau cancer bacterian florilor tale.

  • Virusii

Virusii sunt agenti mici care produc boli plantelor de apartament. Acetia patrund in celula vie a plantelor si determina planta sa produca celule virale. Aceste celule virale sunt transportate la plantele sanatoase de catre daunatori precum: viermi sau insecte.

  • Ciuperci parazite

Ciupercile parazite produc fainarea, patarea bruna si oparirea lastarilor. Acestea sunt printre cele mai numeroase cauze ale bolilor florilor de apartament.


Prevenirea si tratarea plantelor impotriva bolilor

Asigura-te ca planta ta primeste doza necesara de apa de care ai nevoie. Verificapamantul cu degetul si asigura-te ca acesta nu are crapaturi sau nu este uscat, dar nici prea umed.

De asemenea, daca vezi ca o planta a crescut prea mult, mut-o intr-un ghiveci mai mare pentru ca aceasta sa creasca normal, in conditii sanatoase si prielnice.

Pe timp de vara, apeleaza la produse din fitofarmacie pentru a hrani plantele. De asemenea, poti apela cu incredere si la solutii naturale.

Zatul de cafea pus in pamantul plantei poate sa faca minuni.

Apa cu zahar este benefica si ea pentru pamantul florilor de apartament, la fel ca si cojile de banane pisate, cojile de ou pisate, cenusa si drojdia. Remediile naturale sunt cele mai bune!

Toamna, incearca sa uzi plantele mai rar, insa fara sa le usuci pamantul si nu le mai da ingrasamant.

Iarna, ai grija sa feresti plantele de temperaturile prea scazute, insa nu le pozitiona in camerele in care caldura va fi mereu pornita. In acest anotimp, uda florile cu apa care a stat 2-3 zile intr-un vas descoperit. Acest lucru va face ca sarurile si clorul din apa sa dispara. De asemenea, poti fierbe, apoi poti raci apa si foloseste-o pentru a uda florile cu ea.

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI