Bucătării în forme neconvenționale: Cum decorăm eficient și estetic în funcție de configurația spațiului

Bucătării în forme neconvenționale: Cum decorăm eficient și estetic în funcție de configurația spațiului

Cum decorăm eficient? Bucătăriile vin într-o varietate de forme și dimensiuni, iar cele în formă de L, U sau alte configurații neconvenționale adaugă un grad suplimentar de provocare și creativitate în procesul de decorare.


Cu toate acestea, cu o planificare atentă, orice tip de bucătărie poate deveni un spațiu funcțional și estetic.

Bucătăria în formă de L

Divizarea în zone funcționale

Într-o bucătărie în formă de L, este important să împarți spațiul în zone funcționale distincte. Alege o zonă pentru gătit, alta pentru prepararea alimentelor, și asigură-te că accesul la frigider și la alte electrocasnice este convenabil.

Iluminatul din bucătărie

Iluminatul este esențial în bucătărie, iar într-o configurație în formă de L, lumina trebuie să fie bine distribuită. Adaugă spoturi sau iluminat local în zonele de gătit și preparare pentru a asigura o vizibilitate optimă.


Utilizarea spațiului în colț

Colțurile pot fi folosite eficient pentru a maximiza stocarea. Adaugă rafturi deschise sau dulapuri cu uși cu deschidere ușoară pentru a facilita accesul la obiectele depozitate în colțuri.

Backsplash accentuat

Pentru a adăuga un element de design puternic, alege un backsplash atrăgător. Piatra naturală, plăcile colorate sau mozaicurile pot crea un punct focal în bucătăria în formă de L.

Culori luminoase

Folosește culori deschise și luminoase pentru a face spațiul să pară mai mare și mai aerisit. Albul, tonurile de gri sau pastelurile pot crea o atmosferă plăcută.


Bucătăria în formă de U – Cum decorăm eficient

Eficientizarea spațiului central

Într-o bucătărie în formă de U, spațiul central este esențial. Asigură-te că chiuveta și plita sunt poziționate astfel încât să faciliteze un flux de lucru eficient și accesul ușor la toate zonele de gătit.

Optimizarea depozitării

Bucătăriile în formă de U oferă de obicei o cantitate generoasă de spațiu de depozitare. Folosește sertare, rafturi și dulapuri inteligente pentru a organiza obiectele în funcție de frecvența utilizării.

Folosirea iluminatului de accent

Iluminatul de accent poate sublinia frumusețea spațiului în formă de U. Adaugă iluminat sub dulapuri sau lumânări suspendate pentru a evidenția anumite zone sau obiecte decorative.


Bar sau zonă de luat masa

Dacă spațiul permite, adaugă un bar sau o zonă de luat masa în partea centrală a bucătăriei. Aceasta poate funcționa și ca zonă de lucru suplimentară sau spațiu pentru a lua micul dejun rapid.

Paletă de culori coordonată

Alege o paletă de culori coordonată pentru a crea un aspect armonios. Coordonarea culorilor între mobilier, blaturi și pardoseală poate oferi o senzație de coeziune în spațiu.

Bucătării cu forme neconvenționale

Planificare flexibilă

În bucătăriile cu forme neconvenționale, precum cele în formă de trapez sau hexagonale, flexibilitatea este cheia. Planifică spațiul în funcție de necesitățile tale specifice și asigură-te că există un flux de lucru eficient.

Folosirea mobilierului modular

Mobilierul modular poate fi o alegere excelentă în bucătăriile cu forme neobișnuite. Poți ajusta și rearanja piesele în funcție de forma spațiului și de preferințele tale.

Iluminat creativ

Iluminatul creativ poate aduce viață în bucătăriile cu forme neconvenționale. Lămpile suspendate în diverse forme sau spoturile direcționate pot crea un ambient plăcut.

Accesoriile potrivite

Accesoriile pot adăuga personalitate și caracter unei bucătării în formă de L, U sau altă formă neobișnuită. Alege accesorii creative, cum ar fi vase de flori inedite, textile cu modele interesante sau obiecte de artă.

Folosirea tehnologiei inteligente

Integrarea tehnologiei inteligente în bucătărie poate aduce un grad suplimentar de modernitate și funcționalitate. De la electrocasnice inteligente la sisteme de iluminat controlate de la distanță, există multe opțiuni pentru a îmbunătăți experiența în bucătărie.

Consultarea unui specialist în design interior

În cazul unor configurații complexe, consultarea unui specialist în design interior poate fi de mare ajutor. Un profesionist poate oferi soluții personalizate și sfaturi pentru a face din bucătăria ta un spațiu funcțional și estetic.

Fiecare formă neconvențională de bucătărie vine cu propriile provocări și oportunități de design.

Bucatarii in forma literei U – Idei de design superbe pentru o bucatarie mica

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI