Un restaurant din Brașov are în meniu un preparat special, însă prețul nu este pentru toate buzunarele. Burgerul de urs este considerat o delicatesă gastronomică, mai ales că este unic în toată Europa.
Burger de urs – preparatul unic în Europa
Burgerul de urs a ajuns și în restaurantele din România și poate fi savurat de cei care își doresc să încerce această delicatesă.
„Este clar că burgerul de urs poate deveni destinație gastronomică, dar este important de precizat că perioada în care este disponibil în restaurant va fi limitată și nu va depinde exclusiv de noi.
Cumpărăm, în regim special, doar carne provenită din trofee sau sacrificată din necesitate și niciodată nu vom face altfel, indiferent de cerințe”, a declarat Valentin Șoneriu, director general CarmOlimp, compania care deține restaurantul „Sub Tâmpa”, pentru Adevărul.
„Bucătarii noștri au primit ca temă să gândească preparate atât de gustoase și de speciale, încât să devină o destinație în sine, atât pentru Sub Tâmpa, cât și pentru România. Din informațiile noastre, preparatul este unic în Europa”, a mai adăugat el.
În ultimele 12 luni, din 5 urși disponibili, 4 au fost cumpărați de CarmOlimp. Valentin Șoneriu crede că preparatul „poate deveni un brand de țară, dar nu vom face compromisuri la acest capitol”.
Cei care doresc să experimenteze gusturi noi trebuie să scoată din buzunar 200 de lei pentru un burger de urs. Alături de preparatul special, clienții primesc o bere cadou.
„Este clar că acest burger de urs poate deveni destinație gastronomică, dar este important de precizat că perioada în care este disponibil în restaurant va fi limitată și nu va depinde exclusiv de noi. Cumpărăm, în regim special, doar carne provenită din trofee sau sacrificată din necesitate și niciodată nu vom face altfel, indiferent de cerințe. Anul trecut, de exemplu, au fost 5 urși disponibili și 4 am cumpărat noi. Chiar credem că poate deveni un brand de țară, dar nu vom face compromisuri la acest capitol”, a mai spus Valentin Șoneriu.
Sursa Foto: CarmOlimp