Calendarul lunii decembrie – Activități pe care le facem în curte și grădină

Calendarul lunii decembrie – Activități pe care le facem în curte și grădină

Poate părea că luna decembrie este una destul de liberă în ceea ce privește treaba pe care trebuie să o facem în curte și grădină.


Calendarul lunii decembrie poate fi destul de încărcat, mai ales dacă suntem hotărâți să avem grijă de curtea și de grădina noastră în mod corespunzător și constant.

Strângerea resturilor vegetale

Este important ca în luna decembrie să te ocupi de igiena grădinii tale. Nu doar din punct de vedere estetic, ci și din punct de vedere al sănătății grădinii tale, este important ca în luna decembrie să strângi toate resturile vegetale.

Acestea trebuie verificate pentru a nu avea dăunători și pot fi puse în containere separate pentru fi transformate în compost.


Am pregătit aici un articol complet despre cum poți să faci compost, dar și cum te ajută acesta. Totul despre compost: cum se obtine si cat de important este

Dacă știi că ai avut boli sau dăunători la anumite plante, ar fi bine să arunci sau chiar să dai foc la aceste resturi vegetale.

Plantarea bulbilor

Încă mai ai timp să te ocupi de plantarea unor bulbi, înainte ca pământul să înghețe. Mai mult decât atât, tot acum te poți ocupa de plantarea pomilor fructiferi în grădina ta.


Pregătește gropile și plantează arbuștii și pomii fructiferi pe care ți-i dorești, dar asigură-te că faci acest lucru înainte de a îngheța.

Pregătirea trandafirilor cățărători

Tot în această perioadă este bine să scurtezi și să tai trandafirii cățărători. De asemenea, pe timp de iarnă, asigură-te că zăpada nu rămâne pe trandafirii tăi. Scutură-i mereu de zăpadă pentru ca greutatea acesteia să nu afecteze ramurile și să nu le rupă.

Același truc poți aplica și atunci când vine vorba de pomii tăi.


Izolarea conductelor de apă

Este bine ca înainte să vină înghețul să te ocupi de conductele de apă. Robineții trebuie închiși, dar nu înainte ca aceștia să fie lăsați porniți pentru ca toată apa să se scurgă. În acest fel, te vei asigura că nu vor îngheța conductele de apă.

Lucruri importante pe care orice gradinar incepator trebuie sa le stie

Pregătirea uneltelor

Înainte ca înghețul să se apropie, este bine să pregătim și uneltele de grădină. Acestea se curăță, iar majoritatea dintre ele se ung cu vaselină sau cu ulei de bucătărie. În acest fel, te vei asigura că nu vor rugini.

Mai mult decât atât, asigură-te că ascuți toate uneltele pe care le ai și că le pregătești pentru primăvară. În acest fel, primăvara nu vei avea alte lucruri de făcut decât să te apuci de grădinărit.

3 Greșeli pe care începătorii le fac în grădină și trebuie să le evite

 

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI