Flori divine pentru o curte binecuvantata, colorata, de vis

0
389

Flori divine pentru o curte binecuvantata, colorata, de vis

Aceste flori divine transforma o simpla curte intr-un loc de poveste, un spatiu cu adevarat spectaculos, superb. Fie ca ai musafiri sau vrei sa te bucuri de propria gospodarie, poti alege flori colorate pe care sa le plantezi in curte. In acest fel, te vei bucura zilnic de frumusetea acestora.


Florile plantate in curte difera de la o gospodarie la alta deoarece trebuie sa tii cont de clima, de conditiile meteo, dar si de lumina.

Atat curtea, cat si gradina ta sunt parte din proiectul de amenajare al intregii gospodarii, asa ca nu uita sa iti faci o schita inainte de a incepe.

Schita proiectului pentru gospodaria ta

Inainte de a planta flori in gradina sau in curte, fa-ti o mica schita pe care sa o urmaresti. Alege sa desenezi care sunt spatiile care au mai multa umbra, care sunt spatiile care au mai mult soare, dar si unde plantele nu sunt protejate cand este vant puternic. Urmareste acest lucru in cateva zile si noteaza-ti toate aspectele pe care le consideri importante.


Apoi, te poti ocupa sa faci schita pentru a te bucura de o gradina frumoasa, dar si de o curte bogata, plina cu flori absolut spectaculoase. Culorile florilor ne ajuta sa avem un zambet pe buze de indata ce le vedem, iar mirosul acestora ne va face ziua mai frumoasa inca de dimineata.

Florile pentru curte

Florile pentru curtea ta pot fi plante ceva mai sensibile, plante care au nevoie de atentie zilnica din partea ta. Pozitionandu-le in curtea ta, te vei asigura ca nu uiti de ele si le vei verifica zilnic.

Indiferent ca este vorba de daunatori sau de boli, florile, frunzele si tulpinile trebuie verificare. Te poti uita ca florile sa nu se usuce, frunzele sa nu se ingalbeneasca si plantele sa nu aiba musculite sau alti daunatori.


Inspira-te si din fotografiile si proiectele de mai jos pentru a iti infrumuseta curtea si pentru a o transforma intr-un spatiu cu adevarat superb.

Florile pentru gradina

Florile din gradina reprezinta plante ce pot fi plantate intr-o zona mai mare. De exemplu, daca ai o curte micuta, in gradina te poti intinde mai mult. Daca vrei sa plantezi flori in grupuri, acestea vor arata mult mai bine, fiind mai colorate, mai frumoase.

De exemplu, poti alege flori anuale care trebuie replantate in fiecare an. De asemenea, poti opta si pentru flori perene care infloresc, dar pe o perioada mult mai scurta de timp.


Ghivece suspendate cu flori captivant de frumoase, atragatoare

Lacramioara, o planta gingasa, o floare care are forma unui clopotel

Flori colorate ce imbraca toata gospodaria, de la alei, la curte si gradina

sursa foto: Pinterest