Case in stil olandez – locuinte individuale pe care le vei adora

Case in stil olandez – locuinte individuale pe care le vei adora

Tara situata in Nord-Vestul Europei, Olanda este una dintre statele al carui nivel de trai este considerat a fi printre primele din Europa.
Ea se invecineaza cu Germania si Belgia la sud si est, iar legatura cu Anglia este facuta prin Marea Nordului, situata la nord si vest de-a lungul unei plaje de cca 120 km. Avand o suprafata totala de 41.865 Km², din care uscatul se intinde pe 33.800 Km², Olanda poate fi considerata una dintre statele reduse ca dimensiune.


Case mici in Olanda, superbe si cochete

Chiar si aceasta suprafata este in proportie de 60% obtinuta artificial, din mare, prin pomparea apelor cu ajutorul morilor de vant. Putem sa ne dam seama, ca in acest caz terenul este putin si a devenit foate scump, fapt ce a implicat realizarea unor locuinte individuale, precum cele de mai jos.

Aceste proiecte superbe iti arata cum stilul olandez iese din tiparele obisnuite. Casele olandeze sunt superbe, dotate cu strictul necesar si ies in evidenta.

Densitate mare a populatiei, proiecte restranse

La o densitate mare a populatiei si dispunand de minimum de teritoriu s-a ajuns la o tipologie de locuire minimala, fara extravagante, cu loturi relativ restranse, la locuinte individuale si imobile cu curte interioara in cazul celor colective.


Minimalismul caracterizeaza arhitectura olandeza

Chiar daca acest minimalism caracterizeaza arhitectura olandeza, el nu actioneaza in defavoarea confortului. Paradoxal am putea spune, casele sunt mici, dar confortabile si functionale. Aceste holuri chic sunt cele care ne-au atras atentia si pe care am dorit neaparat sa vi le aratam si voua.

Aceste spatii mici sunt intime, placute si puternic personalizate fiecare in parte.

Case fara terase si balcoane

Pentru a castiga cat mai mult spatiu, casa olandeza este lipsita in majoritatea cazurilor de terase si balcoane, iar accesul in locuinta este redus la minimum, astfel incat mobilarea interioara s-a facut prin intermediul ferestrelor.


Bucatariile sunt dotate cu minimul necesar, iar dormitoarele de dimensiuni reduse si acestea, sunt situate de obicei in mansarda.

Living cu ferestre mari, fara perdele

Atentia se concentreaza puternic asupra camerei de zi vitrata cu ferestre de dimensiuni mari. De obicei acestea nu au perdele, lasandu-se geamul gol prin care oricine poate privi. O asemenea atitudine pare socanta la prima vedere, mai ales ca noi suntem obisnuiti sa locuim in spatii ferite de privirile curioase ale celor din exterior. Insa cei din Olanda s-au obisnuit foarte usor.

Mentalitatea olandeza, una mai putin comuna, dar puternica

Explicatia o putem gasi in mentalitatea si stilul de viata al poporului olandez, unde fiecare isi traieste existenta dupa norme si ierarhii de valori proprii, diferentele intre grupurile sociale fiind tratate cu respect, ba chiar cu indiferenta, am putea spune, astfel incat curiozitatea a inceput sa dispara.


Usi cochete, cu design aparte

Noua ne-au atras atentia aceste usi speciale, cu un design aparte. Formate din doua parti, aceste usi au in partea de sus geam, iar in partea de jos sunt realizate ca o usa obisnuita. Ce ziceti, voua va plac aceste idei? Noua ni se par idei fantastice!

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI