Castravetii de gradina – Sfaturi si idei de a ingriji aceasta leguma gustoasa
Am citit despre castravetii de gradina ca nu ar fi niste legume dupa cum stim cu totii, ci fructe. Tindem sa credem acest lucru deoarece aceasta planta, ca si rosia de altfel sau dovlecelul, se dezvolta dintr-o samanta inchisa. Clasificarea castravetelui ca leguma se bazeaza in principal pe consumul acestuia ca atare dar si in salatele racoroase de vara.
Castravetii de gradina – Reguli de ingrijire
Planta castravete nu este greu de ingrijit. Chiar daca este o planta taratoare si ajunge pana la 2 metri lungime, cresterea ei poate fi tinuta sub control cu ajutorul suporturilor de sustinere, suporturi de tip gratare din lemn sau din plasa de sarma.
Castraveti – Compozitie
Castravetii contin 95% apa, vitamina A, B si C, fibre dar si fier, sulf, magneziu sau potasiu.
Castravetii de gradina – Actiune
Castravetele este o leguma racoritoare, de aceea este un ingredient peferat in salatele de vara. Are o actiune depurativa, stimuleaza pancreasul sa produca insulina si este un bun hidratant.
Castravetele in industria cosmetica
Toata lumea stie, mai ales doamnele, ca masca din pulpa de castravete hidrateaza tenul si il face mai catifelat, dar inlatura si cearcanele datorate oboselii.
Dar sa revenim la ideile si sfaturile pe care ni le-am propus sa vi le dezvaluim in acest articol. Asadar, pentru ca aceasta planta are multe ramificatii, ia priviti mai jos cateva idei de suporturi, astfel incat sa nu puna stapanire peste toata gradina.
Idei de suporturi din lemn
Un gratar din lemn asezat la capatul stratului, va face ca aceasta leguma sa se agate, lasand spatiu de crestere si celorlalte zarzavaturi de sezon. Si daca tot am mentionat de zarzavaturi de sezon, trebuie sa va spunem ca salata se dezvolta foarte bine in preajma castravetilor.
Idei de suporturi din plasa de sarma
Plasa din sarma este un alt material din care se pot confectiona suporturi pentru castravetii de gradina. Priviti!