Cat de importante sunt ingrasamintele pentru a te bucura de flori superbe

Cat de importante sunt ingrasamintele pentru a te bucura de flori superbe

Descopera cat de importante sunt ingrasamintele pentru ca tu sa te bucuri de flori spectaculoase, in fiecare an.


Plantele floricole solicita, in general, cantitati destul de mari de elemente nutritive. In acest fel, ele vor creste si se vor dezvolta armonios. Consumul sporit este motivat de capacitatea mare. de vegetatie, dar si de inflorirea plantelor. De asemenea, si udarile dese pot sa duca la epuizarea mai rapida a cantitatilor de hrana. De aceea, oricat de bogat ar fi solul in grana, acesta trebuie sa fie ajutat prin adaosul de ingrasaminte organice si minerale.

Cerintele plantei fata de hrana difera foarte mult in functie de etapele de crestere si dezvoltare. Vara, ingrasamintele se ofera mai frecvent, dar si in cantitati ceva mai mari.

Retete de ingrasamant natural pentru legumele si fructele din gradina

Cum se aplica ingrasamintele in doze

Dozele de ingrasamant depind de tipul de sol si de fertilitatea naturala a acestuia. Cel mai adesea, toamna, se administreaza gunoi de grajd 5-10 kg/m2. De asemenea, se administreaza si ingrasaminte chimice pe baza de fosfor si potasiu. Cantitatile sunt de aproximativ 30-60g/m2 si 10-30g/m2 sare potasica sau sulfat de potasiu.


Pe parcursul vegetatiei si infloririi plantelor se fac mai multe ingrasari faziale. Ingrasamintele minerale se pot aplica sub forma solida, prin imprastiere, in doze de circa 10-20g/m2 azotat de amoniu, 10-15g/m2 superfosfat si 5-6g/m2 sare potasica. De asemenea, se pot aplica si sub forma de solutie, in concentratie de 0,1-0,3% (1-3 grame/litru apa), in functie de specie si frecventa ingrasarilor.

Trucuri pentru a obtine un compost calitativ pentru solul tau

Este foarte important ca florile perene sa nu se ingrase la inceputul toamnei pentru a li se da posibilitatea sa se pregateasca pentru repausul de iarna. Fertilizarea lor se va face la sfarsitul toamnei, primavara si vara.

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI